Façana del nou centre de suport d'Airbnb

Airbnb consolida la seva presència a Barcelona amb l’obertura d’un centre de suport a viatgers i amfitrions. Es tracta d’un espai de més de 3.500 metres quadrats i tres plantes, ubicat al carrer de Juan de Garay, a la Sagrera. En un comunicat, la plataforma ha remarcat “la importància de la ciutat per a Airbnb”. Sobre el lloc triat, els responsables de la companyia consideren que l’obertura de les instal·lacions ajudarà a “revitalitzar una àrea fora dels districtes de negocis tradicionals, generant activitat econòmica que beneficiarà veïns i comerços de la zona”.

La nova seu s’ha inaugurat aquest dimarts i, segons la ha informat Airbnb, serà un dels centres d’aquestes característiques més grans que la companyia té en l’àmbit internacional. Es preveu que a finals d’any hi treballin 800 persones, amb capacitat per atendre hostes i amfitrions en nou idiomes (català, castellà, francès, italià, alemany, rus, portuguès, anglès i holandès). D’aquesta manera, s’amplia la presència d’Airbnb a la ciutat, on treballen des del 2012 una quinzena de persones.

Airbnb a la ciutat

Des d’aquest centre, Airbnb vol facilitar l’experiència als usuaris. Segons dades de la plataforma, el 2016 van generar a la ciutat més de 1.000 milions d’euros. També remarquen que han donar suport a diverses empreses emergents i projectes locals.

Tot i això, la presència de la plataforma a la cuitat també ha estat acompanyada de polèmica, sobretot pels anuncis de pisos turístics il·legals. El juliol del 2018, el consistori va detectar-n’hi més d’un miler. La plataforma ja havia eliminat el juny 2.500 anuncis de pisos il·legals i es va comprometre a demanar als amfitrions el número de llicència com a requisit per poder anunciar un allotjament. Airbnb també va posar en marxa una eina per verificar si els pisos tenen llicència facilitant les dades dels amfitrions al consistori.