L'oferta econòmica d'Acciona ha decantat la balança al seu favor i, finalment, s'ha imposat, per sobre d'Agbar, en el concurs de la gestió d'Aigües Ter Llobregat. L'aigua que arriba a Barcelona, l'àrea metropolitana i nou comarques del seu entorn passarà a estar controlada per la família Entrecanales, propietaris d'Acciona, que ja ha avançat que pujarà més d'un 10% el preu del metre cúbic els propers dos anys. Una pujada que podria repercutir en les factures dels usuaris, que tot i això, seguiran sent d'Aigües de Barcelona, els encarregats de la distribució a les llars. Amb aquesta privatització, la Generalitat ingressarà 1.000 milions d'euros en els pròxims 50 anys. Una suma, però, que ja es comptabilitzarà en les balances fiscals de 2012 i que, per tant, col·laborarà, i molt, en l'objectiu d'assolir un dèficit d'un 1,5% del PIB aquest any. El grup Agbar ja ha anunciat que impugnarà l'adjudicació.

La privatització d’Aigües Ter Llobregat s’ha resolt en favor d’Acciona. L’empresa ha obtingut 87,73 punts sobre 100 en el concurs públic, contra els 51,25 que ha aconseguit Aigües de Barcelona. La Generalitat ha justificat que l’empresa guanyadora oferia millor preu de l’aigua. Concretament, Acciona preveu apujar un 10% el preu del metre cúbic d’aigua durant els pròxims dos anys. En canvi, Agbar proposava encarir-la un 23%.

A partir d’ara, Acciona gestionarà la captació d’aigua dels rius Ter i Llobregat i de les plantes dessaladores del Prat i Tordera i de portar el subministrament fins als dipòsits municipals de Barcelona, l’àrea metropolitana i nou comarques dels voltants. Aigües de Barcelona continuarà encarregant-se de distribuir l’aigua als barcelonins.

Amb aquesta operació, la Generalitat ingressarà 1.000 milions d’euros. Quan signi el contracte, Acciona haurà d’abonar 298,6 milions d’euros. La resta, es pagarà anualment durant els 50 anys que durarà la concessió.

Agbar impugnarà el resultat del concurs públic

La rival d’Acciona en el concurs públic, Agbar, ha criticat el resultat del concurs públic i ha avançat que l’impugnarà. Aigües de Barcelona ha posat en dubte la viabilitat del projecte d’Acciona i ha defensat que “no especulem amb el servei que prestem”.  L’empresa barcelonina també ha lamentat que no s’han tingut en compte la innovació o l’experiència.