El govern de Catalunya ha presentat aquest dijous, 13 de maig, un pla per aconseguir reactivar el turisme català, un sector que ha quedat força tocat per la crisi derivada del coronavirus. Segons informa el govern en un comunicat, l’objectiu és recuperar entre 11.000 i 13.000 milions d’euros de despesa turística mitjançant un pla de xoc valorat en 6,5 milions d’euros. El pla arriba la mateixa setmana en què la Generalitat ha anunciat la proposta d’un protocol per reactivar el turisme de creuers.

Viatges en cotxe i destinacions properes

El pla preveu una trentena d’accions enfocades a captar uns viatgers amb prioritats i tendències diferents de les actuals. En aquest cas, la preferència dels viatgers són les destinacions properes i amb cotxe, així com la recerca dels espais a l’aire lliure on es puguin practicar activitats relacionades amb l’esport i la natura.

Entre les accions destacades que es portaran a terme, hi ha la participació en diverses fires de referència com B-Travel, a Barcelona, o Fitur, a Madrid. Ara bé, també hi ha la mirada posada en altres programacions que es realitzaran a Londres, amb el Word Travel Market, o el MedTravelExpo, a Moscou. El mes de juny també es presentarà la gira reStart Europe, amb viatges a diferents capitals europees per reactivar el turisme de proximitat.

Presentar Catalunya al món

D’altra banda, també es presentarà Catalunya a altres destinacions turístiques d’interès com Beijing, Tòquio, Singapur o Sidney, a més d’altres activitats programades a la tardor en què participaran operadors turístics de diversos mercats internacionals per donar a conèixer la seva oferta.

“Catalunya, un lloc fet a mida”

Dins del pla de xoc per salvar el turisme s’hi inclou la campanya “Catalunya, un lloc fet a mida”, creada per donar resposta a les necessitats turístiques: evitar una concentració de turistes, ser respectuosos amb el medi ambient, connectar amb el lloc que es visita o viatjar compartint moments amb la família i amics.

La directora general de Turisme de Barcelona. Marian Muro, va apuntar aquest dimecres al programa ‘bàsics’, de betevé, que Barcelona rebrà dos milions de turistes aquest estiu, un 60 % dels del 2019. Ara bé, confia en una recuperació de cara a l’estiu i atribueix l’antelació de les reserves a la “generalització de les vacunes en els mercats emissors”.