Turisme de Barcelona calcula que aquest estiu visitaran la ciutat dos milions de turistes, un 60 % menys que en el període estival del 2019, en què n’hi va haver cinc milions. La directora general del consorci, Marian Muro, confia que es recuperin “moltes freqüències de viatgers” però admet que “no serà el nivell que teníem el 2019” i ha alertat que el turisme asiàtic “no es reactivarà fins al 2022”. Tot i això, en una entrevista al programa ‘bàsics’, la responsable de Turisme de Barcelona s’ha mostrat “optimista” de cara a l’estiu.

Marian Muro, al ‘bàsics’

ENTREVISTA COMPLETA

Més antelació en les reserves

Ja estem al final del túnel”, ha apuntat la directora general de Turisme de Barcelona en referència al retorn del turisme postpandèmia. Ho constaten, segons Muro, les reserves hoteleres que hi ha. “Fins ara es feien amb una antelació mínima per falta de confiança, i ara ja estem a 17 dies“, ha apuntat. Muro atribueix la recuperació de la confiança a la “generalització de les vacunes en els mercats emissors”.

En espera dels creuers internacionals

Actualment el Govern d’Espanya només permet les rutes per mar domèstiques, és a dir, aquelles que només s’aturen en ciutats espanyoles. Per Turisme de Barcelona, aquests trajectes “seran mínims” i, per això, demana a l’executiu central que autoritzi els creuers internacionals: “Espero i desitjo que d’aquí a pocs dies tinguem la notícia”, ha assegurat Marian Muro, qui ha criticat que “puguin anar alemanys a les Canàries però que no es pugui fer un creuer internacional”.

Per Marian Muro, “Barcelona ha de ser la gran capital del Mediterrani” i una oportunitat perquè el públic estranger “pugui allargar l’estada a la ciutat”. De fet, la directora general de Turisme de Barcelona s’ha referit al turisme com “el petroli de Barcelona”.