josep sanchez llibre

(ACN) Foment del Treball Nacional ha qüestionat la constitucionalitat de les mesures recollides en el Reial decret llei aprovat aquest divendres pel Consell de Ministres perquè “atempten” contra la llibertat d’empresa. El president de la patronal, Josep Sánchez Llibre, ha demanat en un comunicat disposar de “majors instruments de flexibilitat” per gestionar les relacions laborals i ha advertit que les “traves” contra les companyies poden abocar-les al concurs de creditors o a la liquidació definitiva.

Sánchez Llibre ha criticat

la decisió de l’executiu estatal de prohibir els acomiadaments pel coronavirus i ha advertit que generarà un “senyal d’alarma” que afectarà les decisions de futures inversions al país. A més, ha qualificat la revisió d’ofici dels ERTO com una mesura “inaudita” que provoca “una enorme inseguretat jurídica” i per la qual l’Administració “s’atorga unes competències que no li corresponen”.

La patronal considera que el Govern espanyol està establint una “limitació inusitada” dels poders i facultats empresarials, posant en “greu risc” les possibilitats de les companyies de sobreposar-se a les dificultats sobrevingudes provocades per la crisi del coronavirus. Foment reclama disposar de mecanismes financers, econòmics i laborals que aportin “oxigen” per reduir els efectes perjudicials de la crisi.