discoteca i ball

Moltes discoteques s’han fet enrere i no reobriran per la revetlla de Sant Joan. Així ho assegura la patronal de l’oci nocturn a Catalunya (FECASARM), després que la Generalitat hagi prohibit el ball entre desconeguts a bars i discoteques per evitar contagis de coronavirus. L’organització empresarial afirma que el canvi normatiu afecta directament les previsions dels locals.

Segons el secretari general de l’entitat, Joaquim Boadas, molts locals han optat per esperar que es flexibilitzin les condicions, que ara els limiten els aforaments, els obliguen a instal·lar taules i cadires i els impedeixen fer servir les pistes per ballar. Consideren que reobrir amb aquests condicionants és “totalment inviable”.

FECASARM, a més, denuncia que s’han canviat “les regles del joc a mig partit”, quan assegura que molts empresaris ja havien tret treballadors dels ERTO, havien adquirit productes i recontractat la potència elèctrica dels locals. Alerta, a més, del risc que la ciutadania opti per ofertes d’oci que la patronal qualifica de “molt més perilloses”, com “botellones” o festes il·legals sense els controls necessaris.

I als reservats?

Aquesta organització empresarial ha fet una consulta al Departament de Salut perquè determini si es pot ballar als reservats de les discoteques. Reivindica que es pugui fer si els ocupen grups reduïts de persones que mantenen un contacte habitual i fent-ne un registre previ.

Segons la patronal, aquest dilluns es va reunir la taula de treball conjunta amb l’Administració i la Generalitat va demanar-los disculpes per haver tirat endavant la mesura sense haver-ne informat el sector. En saber-se la notícia, les dues patronals de l’oci nocturn van pronosticar un estiu “catastròfic”. Ara, es mantenen en espera que s’aprovi un pla sectorial.

La Generalitat insisteix del perills de ballar

La consellera de la Presidència i portaveu del govern, Meritxell Budó, ha insistit que cal anar a poc a poc i que cal ser conscient del risc de transmissió de la covid-19. Segons ha explicat Budó, permetre el ball a les pistes de les discoteques faria “impossible” poder controlar un possible brot o rebrot del coronavirus. La portaveu entén que en una reunió familiar o amb amics aquesta situació és diferent perquè el nombre de persones és més limitat però que, en canvi, en una discoteca més gran el risc és “molt important”. Budó fa una crida a la responsabilitat dels ciutadans. Aquest estiu haurem d’anar amb calma”, ha assegurat.