El president del PSC a Barcelona i primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha avisat a Albert Batlle que “no és compatible estar al govern municipal i ser candidat a la Generalitat”. Collboni ho ha dit després que Batlle —que és tinent d’alcalde de Seguretat i membre d’Units per Avançar (en coalició amb el PSC)— anunciés aquest cap de setmana que podria concórrer a les properes eleccions al Parlament amb un partit nou, el Partit Nacionalista de Catalunya.

Preguntat en roda de premsa, Jaume Collboni ha reblat que “Barcelona és el primer, i és incompatible tenir enfocaments polítics que vagin més enllà de la ciutat”. Tot i això, el socialista ha admès que el plantejament d’Albert Batlle “és legítim i l’hem de respectar”, i ha assegurat que el tinent d’alcalde “està fent una feina magnífica” per la seguretat de la ciutat.

El PSC es desmarca del partit de Batlle

Tot i que actualment el PSC i Units per Avançar van plegats tant al Parlament de Catalunya com a l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni ha desmarcat els socialistes de la proposta de Batlle. “No és la nostra estratègia confluir amb altres grups del catalanisme per plantejar una alternativa”, ha dit. En anunciar la possible creació del Partit Nacionalista de Catalunya, Batlle va advertir que a Catalunya “hi ha molts votants orfes”.