“Ens hem d’anar especialitzant i ens hem de convertir en els líders mundials d’algun tipus de ‘start-up’“, assegura Xavier Verdaguer. En una entrevista al programa ‘Reset’, de betevé, l’emprenedor de Silicon Valley i fundador i CEO d’Imagine ha explicat quins són els sectors en què Barcelona podria ser capdavantera.

Verdaguer ha destacat dos sectors que poden ser “molt estratègics” de cara a les empreses emergents del futur. Un n’és tot allò relacionat amb el canvi climàtic, ja que “és un dels grans problemes que tenim com a humanitat”. Però, per damunt de tot, Verdaguer aposta per “tot el que té a veure amb la innovació social“.

En aquest sentit, el reconegut emprenedor ha subratllat que “venen uns temps on hi haurà grans problemes socials“, entre els quals ha destacat “la solitud de la gent gran, persones sense feina o les malalties mentals“. Per tot plegat, Verdaguer sosté que “totes aquelles ‘start-ups’ que resolguin en clau de negoci qualsevol problema social tenen moltes possibilitats d’èxit”, alhora que creu que “poden fer que Barcelona, que ja té una cultura més solidària i grans fundacions i empreses del tercer sector, pugui ser líder mundial en innovació social“.

Ben posicionats en el món de la cultura i l’esport

Verdaguer també creu que hi ha altres opcions, com ara les “start-ups” del món de l’esport o de la cultura. “Tenim el millor club de futbol del món, hem fet unes olimpíades, potser en farem algun dia unes d’hivern”, ha relatat l’expert en inversió. Per tot plegat, el fundador d’Imagine considera que “Barcelona està molt ben posicionada en el món de l’esport“.