Usuaris del metro el 14 d'abril de 2020

La nit de la revetlla de Sant Joan el metro amplia l’horari fins a les dues de la matinada per facilitar la mobilitat dels ciutadans i la tornada a casa. TMB considera que aquesta ampliació és excepcional, i es fa seguint les indicacions de les autoritats de celebrar una revetlla “no massiva, familiar i en grups reduïts” amb motiu de la crisi del coronavirus.  Així doncs, el metro funcionarà dues hores més de l’horari habitual, que arran de l’emergència sanitària va quedar fixat tots els dies de la setmana de cinc del matí a 12 de la mitjanit.

Tot i l’ampliació d’horaris, el servei de metro durant la nit de la revetlla és inferior al d’altres anys, quan funcionava de forma ininterrompuda durant tota la nit i, a més, es reforçava la freqüència de pas dels combois.

TMB també preveu accions per evitar aglomeracions de passatge a les andanes i als vestíbuls. Per tant, si cal, es podrien tancar de forma intermitent els accessos a les estacions i demanar als usuaris que facin els enllaços entre línies per l’exterior. Per saber en qualsevol moment l’estat del servei de metro es pot consultar el web de TMB.

El dia de Sant Joan, 24 de juny, el servei de metro començarà a les cinc del matí i finalitzarà a la mitjanit.

L’ús de la mascareta és obligatori

D’altra banda, cal recordar que l’ús de la mascareta continua sent obligatori per viatjar en transport públic, també al metro. L’obligació de dur mascareta es va decretar el 4 de maig amb l’entrada en vigor de la fase 0 i continua vigent. La mesura és de compliment obligat tant per als usuaris com per als treballadors del transport públic.