Front comú de les entitats socials per defensar el dret a l’habitatge. Aquest dissabte, han convocat una protesta a Barcelona per exigir que la llei estatal d’habitatge que s’està elaborant a Madrid inclogui la regulació i la limitació dels preus màxims del lloguer i garanteixi l‘aturada dels desnonaments.

L’anunci de la convocatòria l’han fet davant de la seu del PSC. Recordem que fa poques setmanes el ministre Ábalos (PSOE) va rebutjar la possibilitat de limitar els preus perquè va dir que això suposaria una “detracció del mercat”. Unes declaracions que van irritar les associacions i també a una part del govern municipal que va demanar a Pedro Sánchez que complís amb la seva paraula.

Les entitats afirmen que una llei d’habitatge que el garanteixi és urgent i afegeixen que la pandèmia ha agreujat encara més la situació de les famílies. Malgrat la situació sanitària, en el darrer any a Catalunya hi ha hagut una quinzena de desnonaments cada dia.

També s’adrecen al futur govern de la Generalitat. Exigeixen que la defensa del dret a l’habitatge sigui un dels pilars de l’executiu. Recordem que el TC va tombar el decret que obligava els grans tenidors a oferir un lloguer social.

Protesta simultània a una vintena de ciutats

A Barcelona la mobilització s’ha convocat a les 11 h a la Delegació del Govern espanyol. La protesta, però, es farà de forma simultània en una vintena de ciutats de tot l’estat. Entre les entitats que donen suport a la protesta hi ha les PAH de tot Catalunya, el Sindicat de Llogaters i Llogateres, l’Aliança contra la Pobresa Energètica o la Marea Pensionista. A Barcelona també hi ha prevista una altra concentració a les 12 h a la plaça de Sant Jaume.