Els venedors ambulants s’instal·len en zones turístiques com el passeig de Colom o el de Joan de Borbó, i despleguen la manta. Principalment venen productes de marca que solen ser cars, com bambes, bosses o ulleres de sol. La majoria de compradors són estrangers. Alguns adquireixen aquest tipus de producte perquè és més barat i, diuen, no perjudiquen la marca.

Molts clients asseguren que aquest tipus de venda també es produeix als seus països i que hi estan acostumats. Tot i això, alguns estrangers critiquen que hi ha massa manters, que ocupen espai públic i que això els molesta. 

Multes de fins a 500 euros per als compradors

El que molts compradors no saben és que s’exposen a rebre una multa. Segons una ordenança de l’Ajuntament, queda prohibida l’adquisició en l’espai públic de productes de la venda ambulant no autoritzada. En aquesta ordenança també s’explicita que el comprador d’un d’aquests productes comet una infracció lleu i pot ser sancionat amb una multa de fins a 500 euros. Malgrat tot, segons xifres d’anys anteriors, la majoria de sancions s’interposen als venedors i menys d’un 1 % als compradors.

Des de l’Ajuntament, però, consideren que les sancions als compradors no són una solució efectiva. Expliquen que la majoria de clients són turistes i que no acaben pagant  la multa.