L’agost sol anar acompanyat de cartells que anuncien el tancament per vacances a molts comerços, sobretot els dels barris més allunyats del centre de la ciutat. Les botigues destinades als veïns aprofiten aquest mes per desconnectar i la setmana del 15 d’agost és la més escollida per abaixar la persiana. Tot i això, alguns botiguers veuen els mesos d’estiu com una oportunitat de negoci a causa del turisme, fins i tot, en els barris.

Per a alguns establiments, sobretot bars i restaurants, l’agost no és mes de descans, sinó tot el contrari perquè turistes i barcelonins aprofiten les vacances per anar-hi i suportar la calor sota els para-sols de les terrasses. Bars i restaurants, però, no són els únics que veuen l’agost com un mes per augmentar les vendes. La Núria, propietària d’una botiga de roba, explica que a la rambla del Poblenou noten la presència d’estrangers a l’estiu i, en conseqüència, ha preferit mantenir oberta la botiga. “A l’agost és quan tinc més feina i ho aprofito perquè, si no, no em sortirien els números”, assegura.

Els veïns s’adapten a l’horari d’agost

Malgrat això, la majoria de comerços dels barris es prenen un respir a l’agost i això obliga els barcelonins que no marxen de la ciutat a adaptar-s’hi. “El forn on sempre vaig està tancat per vacances. És normal: a l’agost, tot tancat“, diu una veïna. “Els botigues també necessiten fer vacances! Abans les feien al setembre o octubre però, clar, també tenen fills i les volen fer amb ells… Ho entenc”, resumeixen.

També hi ha qui s’aventura a proposar com coordinar les vacances dels comerços del barri. “Que es posin d’acord a través de l’associació de veïns i comerciants i, si tanca una botiga de queviures, que n’obri una altra. Així evitaríem que tot el barri tanqui de cop”, argumenten.