Aquest dilluns fa un mes que es va estrenar la carpa provisional del Mercat de l’Abaceria, situada al passeig de Sant Joan. 30 dies després de la seva inauguracióels comerciants fan una valoració positiva del nou espai i de la recepció que han tingut entre els veïns del barri. Tot i ser un mes de poques vendes per l’època estival, asseguren haver notat un augment en la demanda respecte als últims mesos al mercat anterior. Ho atribueixen a les noves instal·lacions i a l’arribada de més paradistes.

El paradista David Agramunt assegura que les vendes “han pujat aproximadament un 25 %”, unes dades positives tenint en compte que l’agost “és un mes molt fluix i hem notat molta demanda”. Agramunt explica que “hem tingut els mateixos clients que teníem allà i també ha vingut molta gent nova”. En aquesta línia, un altre comerciant, Morad Morabed, resumeix que el canvi ha suposat “una altra vida i un altre aspecte” per al mercat, un fet que, sumat a les noves parades, animen als veïns a comprar-hi.

Mig mercat de vacances

Tot i això, és època de vacances i la imatge que es veu pels carrers de Barcelona es repeteix als mercats. La meitat dels paradistes de l’interior han abaixat la persiana i les lones del seus establiments llueixen el cartell que n’anuncia el descans. Els que es mantenen oberts segueixen treballant però, això sí, a un ritme més pausat.  “El mes d’agost generalment el que passa és que fa vacances molta gent, tant venedors com compradors, i el barri no és el mateix. A partir del setembre la situació es normalitza”, explica Antoni Madrid, un paradista que ha decidit no tancar aquest mes.

A l’exterior l’activitat pràcticament és nul·la. Només dues parades han apujat aquest dilluns la persiana. Es preveu, però, que a partir de la setmana vinent, el mercat es reactivi i obrin més establiments.