Fa 90 dies que es va inaugurar el renovat Mercat de Sant Antoni. Tal com passa en l’estrena de qualsevol gran infraestructura, encara queden detalls per millorar i ajustar. Entre aquestes qüestions hi ha les filtracions d’aigua que hi ha hagut puntualment per l’excepcional pluja que va caure a mig agost.

L’aigua va entrar dins el mercat per unes obertures amb motius ornamentals que hi ha a la façana i va afectar, sobretot, les parades que hi ha al perímetre de la instal·lació. Entre aquests comerços hi ha bàsicament les botigues dels Encants que, en alguns casos, han perdut una part del gènere que tenien exposat als taulells. La direcció del mercat ja està assabentada de tot plegat, n’elaborarà un informe i, de cara al setembre, es buscarà una solució al problema. Precisament, aquest mateix dia una part del sostre del Mercat d’Hostafrancs va caure com a conseqüència dels aiguats.

filtracions al mercat de Sant Antoni per la forta pluja

Més detalls per millorar

A banda de la qüestió de la pluja, alguns paradistes apunten que encara cal optimitzar la refrigeració dins dels punts de venda on fa força calor. També s’ha de millorar la senyalització i asseguren que el terra a tocar de les peixateries rellisca massa quan cau l’aigua de les parades i diverses persones hi han caigut.

Bones vendes i perspectives positives

Els paradistes estan molt satisfets

amb els tres primers mesos de funcionament del nou Mercat de Sant Antoni sobretot pel que fa referència a les vendes, que han augmentat, especialment durant el primer mes i mig d’obertura. Més tard ha baixat una mica la caixa de la majoria de les parades, especialment coincidint amb les vacances d’estiu. Precisament, enguany menys punts de venda han fet festa aprofitant l’inici de la nova etapa al mercat. Els comerciants esperen tornar a incrementar el volum de feina al setembre. Serà llavors quan es desmuntarà l’antiga carpa provisional que s’havia de treure a mitjans de juliol, i fa una setmana que han retirat la carpa del Mercat Dominical.

Entre un 5 % i un 10 % d’estrangers

Segons els comerciants, més d’un 90 % de la gent que passa pel Mercat de Sant Antoni són veïns dels barris més propers. Només entre un 5 % i un 10% són turistes i, de moment, la seva presència no satura l’espai tal com passa a mercats com el de la Boqueria o el de Santa Caterina, on l’Ajuntament ha pres la decisió de regular-ne les visites en grup. A més, afirmen que la majoria són gent que no només visita el mercat, sinó que hi compra.