El portaveu de SAPOL, el sindicat majoritari de la Guàrdia Urbana, ha declarat en una entrevista al diari digital ‘El Món’ que “el dia que s’ha de fer una actuació important trobes pocs manters al carrer perquè estan avisats pel mateix govern municipal”. Posteriorment, a través de Twitter, el sindicat ha confirmat aquesta situació “sospitant de la col·laboració possible del govern municipal” amb els manters. Tot i això, al cap d’uns minuts ha esborrat aquesta primera piulada. També a través de les xarxes socials, SAPOL reconeix que no té proves d’aquestes acusacions. A més, aprofita per denunciar que hi ha una manca d’efectius i de polítiques en matèria de seguretat per part de l’Ajuntament.

PDeCAT i PP demanen explicacions

Aquestes declaracions no han passat desapercebudes i alguns partits de l’oposició han reaccionat. El PDeCAT ha fet públic un comunicat en què qualifica les acusacions “d’extremadament greus” i  ha avançat que demanarà la compareixença d’Ada Colau en Comissió per demanar-li explicacions i responsabilitats per possible prevaricació. També han explicat que traslladaran la denúncia a la Síndica de Greuges i a l’Oficina per la Transparència i les Bones Pràctiques de l’Ajuntament per tal que ho investiguin.

El PP també s’hi ha pronunciat. Alberto Fernández Díaz, president del grup municipal, reclama a la fiscalia que investigui aquesta acusació i ha anunciat que caldrà exigir responsabilitats polítiques i penals. També demana al sindicat SAPOL que aporti proves per poder actuar.

De moment, l’Ajuntament no ha volgut fer cap valoració.