Gala Pin, regidora de Ciutat Vella, ha contestat rotundament a la proposta del regidor de Demòcrates, Gerard Ardanuy, sobre la possibilitat de sancionar els compradors del “top manta”. El govern municipal diu que “no és una proposta eficient perquè la majoria de compradors són turistes”. La proposta va sortir durant la comissió extraordinària de Seguretat per analitzar la situació a la ciutat de Barcelona.

Gerard Ardanuy, regidor de Demòcrates, va demanar multar els compradors, referint-se a una possible solució “emparada per la llei”. En la comissió extraordinària de Seguretat celebrada aquest dijous a l’Ajuntament de Barcelona, Ardanuy va afegir que “és una mesura que ja es porta a terme a altres ciutats amb aquestes problemàtiques”.

Un dels punts que van propiciar que l’oposició reclamés la comissió és la venda ambulant i la polèmica agressió d’un turista per part d’un grup de manters de divendres passat, tot i que aquest dijous el col·lectiu de manters ha desmentit els fets en una roda de premsa a la plaça de Catalunya.