Alguna de les persones que es trobava prop del local ha afirmat que ha vist diversos individus amb la cara coberta utilitzant una serra radial per fer un forat a les planxes que tapiaven la sucursal del banc. La situació es pot veure en aquest vídeo que ha fet Marc Comas a través de Twitter. Els concentrats que es troben davant de l’edifici porten una pancarta en què es pot llegir “El banc no està en venda“.

Davant de l’edifici ja es poden veure les planxes metàl·liques que els concentrats han pogut treure i que servien per blindar l’edifici. En un primer moment, el col·lectiu no ha permès enregistrar imatges als mitjans de comunicació, però ha assegurat que deixaran gravar quan el grup hagi entrat i no es puguin reconèixer les cares de les persones que s’hi han concentrat. El col·lectiu també ha confirmat la reocupació del local a través del seu compte de Twitter.

 

El conflicte del Banc Expropiat, des del maig

Els primers aldarulls es van produir al maig d’aquest any, després que els Mossos d’Esquadra desallotgessin el local, que estava ocupat des de l’any 2011. Durant la primera nit d’aldarulls va haver-hi càrregues policials, que van acabar amb multitud de destrosses als carrers de la Vila de Gràcia així com diversos cotxes i contenidors bolcats i incendiats.

L’endemà, la segona nit d’incidents, va acabar amb la reobertura del local per part dels manifestants i amb càrregues policials per tal d’evitar-ho, tot i que no hi va haver detinguts. Les mobilitzacions van continuar durant els dies següents fins que el col·lectiu del Banc Expropiat va preferir traslladar la reivindicació al matí.

Després d’unes setmanes de calma, el 4 de juny el col·lectiu va tornar a ocupar el local. Van aconseguir entrar-hi cinc activistes, dos dels quals van emmanillar-se a uns bidons de ciment a l’interior de l’espai. Els Mossos d’Esquadra els van desallotjar aquell mateix dia, i els activistes van ser detinguts.

El col·lectiu va aturar les mobilitzacions i al mes d’agost es va traslladar a un nou local, només a 50 metres del Banc Expropiat per continuar duent a terme les seves activitats, malgrat que sempre han afirmat que no renunciaven a tonar a l’espai.