CCIB

La Comissió d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament ha aprovat que Fira de Barcelona gestioni el CCIB a partir de l’1 de novembre del 2021.  Barcelona en Comú, PDeCAT, ERC, PSC i el regidor no adscrit Puigcorbé han votat a favor de la proposta. CUP Capgirem Barcelona, el PP i el regidor no adscrit Ardanuy s’han abstingut, mentre que Ciutadans hi ha votat en contra.

Ara, el document restarà 30 dies en exposició pública. Es donarà per adjudicat definitivament un cop rebudes i resoltes les al·legacions.

El CCIB, gestionat per Fira de Barcelona fins al 2046

Fira de Barcelona es farà càrrec de la gestió del Centre de Convencions Internacional de Barcelona a partir del 2021

. Aleshores, es venç el contracte amb l’operador actual. La institució firal gestionarà el centre per un període de 25 anys, fins al 2014. Així ho van acordar l’Ajuntament, propietari de l’equipament, i Fira de Barcelona.

Segons ha explicat l’Ajuntament, amb aquesta incorporació s’augmentarà la superfície per a congressos i esdeveniments.

Edifici versàtil i funcional

El Centre de Convencions Internacional de Barcelona, obra de l’arquitecte Josep Lluís Mateo, té una superfície de 75.000 m2 repartida en 38 sales polivalents. Permet acollir, juntament amb l’auditori, fins a 15.000 assistents, comptant amb una àrea d’exposició sense columnes de 11.340 m2. Es tracta d’un edifici versàtil i funcional dissenyat per a tot tipus d’esdeveniments que dona importància a la llum natural i a l’obertura cap al mar, i que va ser construït amb una especial preocupació per l’estalvi energètic.

Des que va entrar en funcionament, el 2004, el CCIB ha acollit més de 600 esdeveniments de tot tipus. S’hi han fet congressos, convencions, actes culturals i concerts amb prop de cinc milions d’assistents.