Fa dos mesos que es va aixecar el carrer Gran de Sant Andreu per convertir-lo en un carrer més pacificat. Ara, la temporada de rebaixes és una nova prova de foc per als comerciants. Asseguren que el soroll i la pols generats per les obres no estan afectant negativament les vendes.

L’afectació a la caixa ha estat menor del que es pensava

Abans que comencessin les obres, veïns i comerciants pronosticaven una baixada en les vendes i problemes de mobilitat. Tot i això, alguns botiguers de la zona asseguren no haver patit cap davallada important. És el cas de la botiga Bosanova. “Les obres no ens estan afectant en absolut”, explica María Victoria Escrich, responsable del negoci. Tot i això, afegeix: “Potser sí que és veritat que la gent entra i, si hi ha molt soroll, marxa. Però els números van sortint“.

La data de finalització de les obres de pacificació del carrer Gran de Sant Andreu està prevista per al mes de maig del 2019.

Alguns comerciants, perjudicats per les obres

Tot i les bones sensacions inicials d’alguns comerciants, n’hi ha d’altres que s’han vist perjudicats pels treballs a la via. El responsable de la botiga Culinarium, Xavi Santiago, assegura que ha notat una baixada de les vendes i del nombre de clients que van a comprar. Davant d’aquesta situació, explica que des del negoci procuren “fer coses per pal·liar això”.

L’Eix Sant Andreu anima a comprar per les rebaixes

Alguns veïns del barri de Sant Andreu reconeixen que tracten d’evitar la via. Tot i això, el teixit comercial hi treu importància i convida tothom a gaudir de les rebaixes. El president de l’Eix Sant Andreu, Pròsper Puig, admet que “les obres sempre afecten d’una manera o altra”. L’entitat treballa per “intentar que afectin el mínim”. Alhora, Puig fa una crida als veïns a visitar les botigues i gaudir de les rebaixes.