Concert a l'Apolo

(ACN) Les sales Apolo i Razzmatazz han anunciat que suspenen l’activitat de concerts i sessions de club a partir d’aquesta mitjanit “a causa de les noves mesures restrictives” que ha aprovat el govern de la Generalitat per a aquest Nadal. De moment asseguren que el tancament serà durant 15 dies.

“Ha estat bonic… mentre ha durat. […] Ànims a totes les companyes i fins aviat”. D’aquesta manera s’ha acomiadat l’Apolo hores abans del concert de Mishima d’aquesta nit, l’últim abans del tancament. Un comunicat similar ha publicat la Sala Razzmatazz, en què fa constar a més el seu rebuig a unes mesures que, assegura, “tornen a castigar la cultura i estigmatitzen un cop més un sector que ha demostrat tenir un grau molt baix d’incidència en la pandèmia“.

Les noves restriccions fan “inviable econòmicament” obrir les sales

L’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC) constata que les sales grans “estan tancant” i que s’estan suspenent molt concerts. L’ASACC avança que amb les noves restriccions, a més de la reducció d’aforament, els obligaran a fer seure el públic, cosa “inviable econòmicament”.

L’ASACC ha explicat a l’ACN que si bé el govern no prohibirà l’activitat musical que no impliqui ball, sí que s’obligarà les sales a programar els concerts amb el públic assegut com a mesura preventiva. “Això ja va provocar el tancament general abans de l’octubre per la inviabilitat econòmica”, recorda al respecte la seva gerent, Carmen Zapata.

“Les sales grans estan tancant”

Aquesta condició és la que ha fet que sales grans i no adaptades per al públic en butaca com la Razzmatazz o l’Apolo estiguin anunciant el tancament. “Les sales grans estan tancant”, lamenta Zapata. I segons afegeix, aquelles altres que no ho faran o no voldrien fer-ho estan patint perquè “s’ha instal·lat la incertesa, no es venen entrades i s’estan retornant a centenars”.

La situació serà menys greu en equipaments que ja disposen de pistes o platees amb seients i que tenen programació musical, com ara auditoris o teatres. En aquest cas, hauran de reduir l’aforament al 70 % com a activitats culturals.

Dos mesos de treva després d’un any tancades

Aquesta situació arriba quan fa només uns dos mesos que la majoria de sales van poder començar a reobrir després de més d’un any tancades per la pandèmia. Des d’aleshores, les sales havien reprès l’activitat amb un aforament limitat al 80 %. La nova variant de la covid-19, l’òmicron, i les restriccions per contenir-ne l’expansió tornen a posar en dificultats l’activitat d’aquests espais culturals. De moment, el govern ha anunciat ajudes econòmiques per al sector.