El govern català vol reobrir l’oci nocturn a partir de divendres, 8 d’octubre. Es farà amb un certificat covid, i a l’interior dels locals es podrà ballar i consumir begudes sense mascareta i hi podrà entrar un 70 % de l’aforament.

Passaport covid per accedir als locals

El govern, en espera de l’aprovació del TSJC, vol que la reobertura es faci amb totes les garanties sanitàries per la pandèmia del coronavirus. Per aquest motiu, tothom que vulgui accedir als locals d’oci nocturn haurà de mostrar a l’entrada el codi QR del certificat covid.

Els locals, en espera que s’activi l’aplicació mòbil, podran fer servir el web verificacovid.gencat.cat, per validar els certificats covid. Això ha d’assegurar que només hi pugin entrar clients amb la pauta completa.

Aforament de fins al 70 % a l’oci nocturn

El sector reobrirà amb un aforament de fins al 70 % als interiors. A la pista de ball es podrà ballar però no consumir begudes, cosa que s’haurà de fer a la zona de la barra. Mentre no s’estigui bevent, serà obligatori dur mascareta. Els horaris permesos són els mateixos d’abans:

  • Bars musicals: fins a les 2.30 h entre setmana i les 3 h els caps de setmana i vigílies de festius.
  • Discoteques: fins a les 5 h entre setmana i les 6 h els caps de setmana i vigílies de festius.
  • Cafès teatre, cafès concert o sales de concert: fins a les 4.30 h entre setmana i les 5 h els caps de setmana i vigílies de festius.

Els extracomunitaris s’hauran de fer una prova

Tots aquells estrangers que no siguin de la UE —i que per tant no tenen passaport covid— ni del Regne Unit hauran de fer-se una prova d’antígens o PCR. Aquest test només es podrà realitzar en un centre autoritzat pel Departament de Salut. S’entregarà un codi perquè pugui ser validat pel web i l’aplicació de verificació.