5 claus estalviar benzina

El preu de la benzina està pels núvols. Si ets dels que agafen el cotxe sovint, segur que t’interessa saber que hi ha alguns trucs per reduir el consum de carburant mentre vas al volant. El programa ‘Via 15’, de betevé, ha parlat amb el formador de les escoles de conducció del RACC Carles Llinàs i aquests són els 5 consells ens ha donat per estalviar benzina mentre conduïm.

1. Redueix el consum de gasolina amb revolucions curtes i marxes llargues

La teva manera de conduir pot afectar i molt en el consum de benzina que fa el teu cotxe. Per evitar-ho, Carles Llinàs recomana que vagis amb revolucions curtes i marxes llargues. Dit d’una altra manera, canvia a una marxa més llarga quan detectis que el motor t’ho permet. Si el revoluciones molt, reduiràs la vida útil del motor i gastaràs més carburant.

2. Condueix a una velocitat uniforme

Si vols mantenir el control del teu dipòsit evita les grans accelerades i condueix a una velocitat uniforme. Segons explica el formador de les escoles de conducció del RACC Carles Llinàs, hauries d’aprofitar les baixades i l’acceleració residual perquè “el teu cotxe pugui anar amb la marxa engranada, sense posar el peu a l’accelerador”.

3. El punt mort també consumeix benzina

Hi ha la falsa creença que el punt mort no consumeix carburant, però és un error. Pots arribar a gastar entre 0,4 i 0,6 litres. Per no consumir absolutament res, Llinàs assegura que has d’aprofitar la retenció del motor. “Si el motor té una marxa engranada i la velocitat és superior a 20 quilòmetres per hora, però no toques l’accelerador, el consum és zero”, afirma l’expert en conducció.

4. Vigila la pressió dels pneumàtics i el pes del vehicle

Amb cada 100 quilos de càrrega addicionals, el teu vehicle pot consumir un 7 % més de gasolina o dièsel. El percentatge pot arribar fins al 30 % si condueixes per carretera a 120 quilòmetres per hora, carregat amb unes bicicletes. Si vols fer més quilòmetres sense haver d’omplir el dipòsit, vigila el pes que carregues i controla que la pressió dels pneumàtics és la que marca el fabricant per a un vehicle carregat.

operacio sortida sant joan c-58

5. Fes una conducció eficient i contamina menys

Havies sentit a parlar de la conducció eficient? Saps que si optes per aquest tipus de conducció t’ho agrairan la teva butxaca i el medi ambient? Quan et posis al volant, evita fer grans accelerades i no facis servir gaire la palanca del canvi de marxes. D’aquesta manera, gastaràs menys gasolina i disminuiràs l’emissió de gasos contaminants.