mesures covid mobilitat catalunya

Aquest divendres ha començat l’operació sortida de Tots Sants. Segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT) han sortit 154.409 cotxes de l’àrea metropolitana de Barcelona entre les tres de la tarda i les vuit del vespre d’aquest divendres. El 32 % del total previst per a l’operació sortida del pont. Fins dissabte a les 15 h es preveuen 485.000 desplaçaments de sortida a l’àrea metropolitana de Barcelona, una xifra similar a la de fa dos anys (durant el cap de setmana de Tots Sants del 2020 es trobava vigent el confinament municipal).

Aquesta és la primera operació especial de tardor i el SCT anuncia que possiblement les vies amb una mobilitat més elevada seran les que accedeixen cap a zones de muntanya i interior. A més, cal tenir en compte que es pot produir un increment de retencions en les autopistes alliberades de peatge. En tot cas, demanen precaució i recorden que fins al 27 d’octubre han mort a la xarxa viària interurbana catalana 111 persones en 105 accidents mortals.

Més de 1.000 controls de trànsit

Amb motiu d’aquest cap de setmana llarg de tres dies, els Mossos d’Esquadra han iniciat un dispositiu especial de trànsit. Es realitza entre les 15 h de divendres, 29 d’octubre i les 0 h de dilluns, 1 de novembre. Es realitzaran més de 1.000 controls a la xarxa viària, dels quals 303 de drogoalcoholèmia.

El SCT insta els conductors a planificar els trajectes i, de cara a la tornada de dilluns, evitar la franja horària de 17 a 21 h, en què es preveu un nombre més elevat de desplaçaments.