Menjar productes de temporada és sinònim de qualitat i bon preu. Si tens dubtes sobre quines són les fruites, les verdures o el peix fresc més típics d’aquesta època de l’any, pren nota de la llista amb 6 aliments de tardor que explica al programa ‘Via 15’, de betevé, la responsable de Màrqueting i Comunicació de Mercabarna, Alba Puig.

1. Castanyes

Les castanyes són típiques de la tardor, sobretot quan arriben la festivitat de Tots Sants i la castanyada. És tradició comprar castanyes o fer-les a casa i consumir aquesta fruita seca torrada, però també pots menjar-te-la crua. La millor època per comprar castanyes, segons explica Mercabarna, va de setembre a desembre.

castanyes
La castanya destaca per ser una fruita baixa en greix

2. Magranes

Les magranes són una fruita rica en vitamines i la millor època per consumir-les va de setembre a desembre. Segons Puig, les magranes procedeixen sobretot de Catalunya i del País Valencià i les pots prendre soles, amb una macedònia o en forma de suc.

Magranes
Les magranes són una fruita amb una gran quantitat de vitamines

3. Carbasses

La carbassa que trobaràs a les botigues procedeix sobretot del Barcelonès, el País Valencià i Almeria. És una hortalissa amb propietats diürètiques i calmants i que t’ajuda a combatre l’insomni. Si no saps com incloure la carbassa al teu menú diari, pots cuinar-la amb una sopa, en forma de puré o com a guarnició.

Crema carbassa
Crema de carbassa amb pipes

4. Lluç de palangre

Si t’agrada el peix blanc i vols controlar el teu pes, el lluç de palangre és una bona opció. Pots cuinar-los a la planxa, a la basca o amb una salsa verda. Si el compres aquests dies, has de saber que la majoria procedeixen de Galícia.

Peixateria del Mercat de la Concepció

5. Orada i llobarro

A Mercabarna és temps d’orades i llobarros. La majoria són peixos de cultiu, per tant el cost és inferior que el del salvatge. Procedeixen del País Valencià, Múrcia o Sevilla.

Llobarro fresc
Orades i llobarros frescos

6. Musclos

Si t’agraden els musclos, aprofita ara per comprar-ne. Són de roca i tenen molt bon preu. Te’ls pots fer al vapor, amb una salsa de tomàquet o com a ingredient d’una paella marinera.

Musclos amb tomàquet