Els barcelonins que busquen un pis veuen com hi ha més oferta de compra que de lloguer. És una realitat que des del sector ja han xifrat. La Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona ha analitzat les dades dels tres principals portals immobiliaris (Habitaclia, Fotocasa i Idealista) i ha confirmat que els pisos en venda a la ciutat tripliquen els de lloguer.

Per tant, actualment, l’oferta d’habitatge en lloguer a Barcelona és inferior a la que hi havia abans del confinament, mentre que l’oferta en venda ha experimentat un increment important.

Més pisos en venda per la regulació de preus de lloguers

Segons la Cambra de Propietat Urbana de Barcelona, la regulació del preu dels lloguers a Catalunya des del setembre de l’any passat explica la davallada en l’oferta de pisos de lloguer. Òscar Gorgues, gerent de l’organisme, afirma que els propietaris cada vegada tenen més recança a l’hora de llogar l’habitatge: “Abans d’invertir a Barcelona, amb les mateixes condicions inverteixen a Madrid, Màlaga o Palma, on no tenen aquestes restriccions”.

Per això, la Cambra subratlla que aquesta regulació ha fet que els propietaris posin en venda els habitatges, però que no s’incorporin nous inversors al mercat. Respecte a la nova llei d’arrendaments, Gorgues afegeix que “els habitatges que necessiten una reforma i una forta inversió, amb la nova llei no ho rendibilitzen”.