transport de mercaderies

L’augment de preu de matèries primeres, com el cartró i el paper, els problemes amb el transport marítim i l’aturada de les fàbriques per la pandèmia té com a conseqüència problemes de subministraments de tot tipus de productes.

De fet, el Col·legi Oficial d’Agents Comercials de Barcelona (COACB) alerta que sis de cada 10 comercials afirmen tenir problemes per lliurar a temps els productes als clients.

Els costos de producció augmenten un 20 %

Segons un estudi publicat per aquest organisme, el 76 % dels comercials enquestats asseguren que els costos dels productes procedents de les fàbriques han augmentat un 20 %. A més, un 61 % avisa que no pot subministrar els productes a temps. Aquests problemes tenen conseqüències i els comercials lamenten que tot plegat els fa perdre clientela.

Malgrat tot, el president del COACB, Ricard Penas, afirma que aquests problemes logístics de mercaderies no estan afectant la previsió de vendes: “Les previsions de venda es mantenen en positiu”.

“Les vendes van en bona línia”

Tot i aquestes dificultats, l’economia es reactiva i el 85 % dels professionals que han participat en l’estudi asseguren que les vendes en el seu sector van “en bona línia” i que estan recuperant la normalitat, després de l’impacte de la crisi sanitària.

De fet, si comparen el ritme de vendes d’aquest any respecte de l’anterior, la majoria de comercials, un 78 %, afirmen que s’han mantingut i, fins i tot, en alguns casos han augmentat, tot i que la resta creu que tancarà el curs amb xifres més baixes que el 2020. Els sectors més afectats són el de la informàtica i el de l’electrònica.