preu gasolina barata

Posar gasolina al cotxe o la moto no té sempre el mateix preu. Us heu fixat que, depenent del dia de la setmana, la gasolina és més barata o més cara? T’expliquem quin és el millor dia per posar benzina i els motius que fan que oscil·lin els preus a les benzineres, a través dels consells que estableix el Club RACC.

Per estalviar i aprofitar quan la benzina té un preu més baix, cal saber que les marques distribuïdores acostumen a aprofitar els hàbits de mobilitat dels conductors, de manera que els dies en què hi ha més moviment a les carreteres, són els moments en què els preus són més alts a causa de la demanda.

Quin és el millor dia per posar benzina?

El dilluns és el dia més barat per posar gasolina, mentre que dissabte és el dia més car per fer-ho. A mesura que es va acostant el cap de setmana, el preu de la benzina també va en augment.

Posar benzina abans d’un pont o un cap de setmana llarg

Cal posar benzina alguns dies abans d’un pont o un cap de setmana llarg, ja que, de la mateixa manera que passa amb el cap de setmana, a mesura que es van acostant els dies de festa, la gasolina és més cara. Per això, es recomana preveure les operacions sortida i posar benzina no quan s’encengui l’avís del cotxe o la moto, sinó abans.

Benzinera

Evitar posar gasolina a les benzineres de les autopistes

La ubicació de la gasolinera també pot afectar el preu. És més barat proveir-se abans d’entrar a l’autopista, ja que les benzineres que es troben en ruta, a les carreteres i autopistes, acostumen a tenir un preu més alt.