Mobile World Congress

El compromís de la GSMA amb la celebració del Mobile World Congress 2021 aquest juny a Barcelona continua inamovible. Aquest dijous els responsables de l’organització del certamen, la GSMA, han avançat alguns dels punts més destacats de l’edició d’aquest estiu. Sota el lema “Connected impact”, el congrés se centrarà a explorar les possibilitats de la intel·ligència artificial (IA), la 5G, les dades massives o “big data” i la internet de les coses.

600 ponents de sectors de la telefonia mòbil

L’esdeveniment comptarà amb 600 ponents de sectors com la telefonia mòbil, el núvol sanitari o les finances, entre els quals destaquen el director general i president d’Orange, el conseller delegat de Vodafone Group, el conseller delegat d’IBM, la consellera delegada d’Accenture o el president de Xina Mobile.

Diuen que els temps de crisi acceleren el progrés i la innovació. L’impacte d’aquesta pandèmia mundial ha demostrat no ser una excepció a aquest pensament. El ritme de canvi és brutal i estarà present en el programa del MWC”
John Hoffman, conseller delegat de la GSMA

La diversitat i la inclusió al Diversity4Tech

El congrés allotjarà el Diversity4Tech, que inclourà xerrades, debats i entregues de premis centrats en la diversitat i la inclusió. L’objectiu, servir a l’ecosistema mòbil per “liderar una autèntica transformació”.

El programa també reunirà responsables polítics per debatre sobre la inclusió digital, la resiliència a les xarxes i el potencial de la 5G.

Amb una gran part del món sortint gradualment de la crisi del coronavirus, ara és el moment de reflexionar sobre les polítiques amb les quals donar suport a la connectivitat digital, la innovació i, fonamentalment, la recuperació econòmica”
John Giusti, director de regulació de la GSMA

El 4YFN, a la Fira de Gran via

Aquesta edició, el 4YFN s’instal·larà a la Fira de Gran Via. Més de 400 “start-ups” internacionals exposaran els seus últims productes en el mercat de la innovació i 150 ponents compartiran idees per impulsar l’ecosistema mòbil.

Com a novetat hi haurà una cimera dedicada a l’intercanvi de coneixements entre la comunitat d’inversors en què es debatran tendències recents com les inversions durant la covid.

El MWC, presencial i en línia

El congrés es combinarà amb una plataforma virtual, la qual cosa permetrà a l’ecosistema mòbil reunir-se de forma segura per establir contactes i fer negocis. Segons els responsables de l’esdeveniment, la incorporació de productes digitals que ajudaran a l’assistència virtual permetran que la connexió sigui més “fàcil, accessible i intel·ligent”.

El Mobile aquest any també pretén ser neutre en emissions de carboni. La GSMA està treballant per reduir l’impacte ambiental i la petjada de carboni del congrés.