El celler Duran del barri del Clot ha estat mereixedor d’una de les medalles dels Premis Sant Martí d’enguany, en reconeixement als 75 anys de vida comercial al carrer de Trinxant. El celler ara es dedica a vendre vins, envasats i a granel, caves i licors, però també refrescos, cerveses, llaunes o aperitius a l’estil dels antics “colmados” de barri.

Des de l’any 1945 al barri del Clot

Pere Aguilera va obrir el celler l’any 1945. Ben aviat va deixar la botiga en mans del seu cosí per dedicar-se només a la feina de majorista de vins. Després de 30 anys al capdavant del negoci, l’any 1996 el van traspassar al Gabriel Duran, un amic.

Ara el celler el porta el Francesc, la tercera generació de la família Duran que es dedica a la venda de vi. Va començar de ben petit fent anar la botiga amb el seu pare, i des de fa més de 20 anys és darrere del taulell del celler del carrer de Trinxant. Una feina que fan amb vocació i que es veu recompensada amb la fidelitat dels clients, alguns de tota la vida.

El Celler de Gelida de Sants fa 125 anys

Un reconeixement als cellers de barri

Aquesta llarga tradició comercial els ha valgut enguany la medalla al Món del Treball dels Premis Sant Martí. Pensen que és un reconeixement a tots els petits cellers de barri que encara sobreviuen i que continuen optant pel comerç de proximitat.

I de moment no cal patir per la continuïtat del celler, ja que el Francesc està pensant en nous projectes, entre els quals el d’ampliar el local per fer-hi una vermuteria i posar terrassa al carrer.