El duet Barceloní Za! ha mostrat el seu suport als muntadors d’escenaris de Fira de Barcelona durant el concert d’Ouchhh + Za! al festival Sónar 2019. En el primer dia d’aquesta cita musical, Za! ha volgut dedicar la cançó ‘Test d’estrès’ als treballadors, que des de l’11 de juliol estan en vaga i aquest dijous han organitzat una protesta per demanar a Fira que s’assegui a negociar i que els garanteixi els llocs de feina.

Ha estat abans de començar la interpretació d’aquesta cançó quan el grup s’ha solidaritzat amb els muntadors d’estructures.

“Volem dedicar-la als sindicats de ‘riggers’ que estan defensant els seus drets. Volem demanar a Fira de Barcelona, finançada en bona part per tots nosaltres, que s’assegui a negociar amb ells, si us plau”

Les paraules del grup han estat rebudes per part del públic assistent al Sónar amb aplaudiments. El grup musical també ha fet pública la reivindicació a les xarxes socials.

 

Precarietat de les condicions laborals

Els muntadors d’estructures aèries de Fira de Barcelona, els anomenats “riggers”, estan en vaga per denunciar la precarietat de les seves condicions laborals. Però durant els dies d’aturada Fira substitueix els vaguistes contractant una altra empresa de muntadors, després que ho avalés un jutge.

Aquest conflicte laboral ha posat en perill la celebració del festival. Els organitzadors del Sónar admeten que s’ha viscut la crisi més greu de la història d’aquesta cita musical.