Els responsables del Sónar han sortit hores abans de l’inici del festival per explicar a la ciutadania que han viscut la crisi més greu en 26 anys, en referència al conflicte que enfronta la Fira de Barcelona amb els muntadors d’escenaris. Ricard Robles, director del festival, ha afirmat que “ha sigut la crisi més important” que han viscut mai. Considera que han estat “víctimes col·laterals” d’una polèmica entre dues parts i lamenten que un “jutge ha hagut de resoldre ‘in extremis’ aquesta situació”. Finalment, la justícia ha avalat la Fira, que ha contractat dues empreses per substituir els treballadors en vaga.

Des del Sónar han assegurat que han parlat amb les parts implicades i han dit que des del primer dia van demanar que negociessin i resolguessin el conflicte sense necessitat d’afectar la celebració del festival (18 al 20 de juliol).

preparatius sónar escenaris

Els responsables han assegurat que tot està a punt i que “les empreses que ha contractat la Fira ho han fet molt bé”. A més, han afirmat convençuts: “Serà el millor Sónar de la història”.

S’han sentit sols

Una de les queixes que s’ha sentit en reiterades ocasions és que l’organització s’ha sentit sola en aquesta polèmica. Han criticat les administracions perquè “no se les ha sentit públicament”. Diuen que únicament es va pronunciar aquest dilluns el Departament de Cultura, que va posar de manifest “el prestigi i posició internacional” del Sónar. Asseguren que si s’hagués tractat d’un altre esdeveniment, com el Mobile World Congress, els polítics s’hi haurien implicat més.

El futur del Sónar a la ciutat

A preguntes dels periodistes sobre si el festival ha de continuar a la ciutat han admès que enmig d’aquesta crisi s’han plantejat traslladar el festival. Tot i això, diuen que “són de Barcelona” i demanen a les administracions que posin en valor la capitalitat que dona el festival a la ciutat. Una altra demanda que han fet és que “es garantitzi un entorn favorable” per la celebració anual del festival.

La venda d’entrades se n’ha ressentit

Sembla que la venda d’entrades s’ha vist tocada pel conflicte i “no parlem de 200 [persones]” han assegurat els responsables. No han volgut donar xifres exactes de les pèrdues, però han afirmat que els darrers dies de festival és quan es ven un gruix més important d’entrades de visitants locals. Per saber com quedaran els números haurem d’esperar fins al dissabte, quan finalitzarà el festival.

Els muntadors seguiran amb la protesta

Els muntadors han assegurat que al setembre seguiran amb les mobilitzacions que podrien afectar futurs esdeveniments que es produeixin a la Fira de Barcelona. El col·lectiu demana que s’inclogui en el plec del concurs públic la subrogació dels treballadors per tal d’assegurar-los el lloc de feina sigui quina sigui la companyia adjudicatària del concurs. Els “riggers” han afirmat que no volien posar en perill la celebració del festival.

Colau diu que l’Ajuntament ha estat actiu en el conflicte

L’alcaldessa, Ada Colau, s’ha referit a la polèmica entre els muntadors i la Fira, i ha assegurat que en tot moment el govern municipal ha estat actiu en aquest conflicte. Colau ha dit que ha demanat a la Fira que respectés el dret a vaga, tot i que a la vegada “s’havia de fer tot el possible perquè se celebrés el festival”. 

Comparteix a: