El Sónar de Dia torna a acollir una de les atraccions més innovadores del festival. El Sonar360º by Mediapro és la cúpula gegant de 19 metres de diàmetre que projecta al seu interior peces audiovisuals immersives que captiven els visitants. A la programació d’enguany, hi destaquen tres obres que no s’han vist mai abans i que són estrenes mundials. Un dels treballs és ‘Factors’, dels tecnòlegs japonesos Daito Manabe i Satoshi Horii, que presentaran una peça abstracta de vídeo i so creada a través d’algoritmes. El segon vídeo en primícia és ‘Nebulae’, de l’artista francès Joanie Lemercier, qui introdueix al públic en un viatge únic al voltant del cosmos.

‘Nebulae’, de Joanie Lemercier

La tercera estrena mundial és ‘Perception’, de Maria S. Leiva i Miguel Arrieta, que parla sobre el que veiem i el que creiem veure, una barreja del món real i del que és irreal.

‘Perception’, de Leiva i Arrieta

A l’escenari de la cúpula immersiva es podran veure quatre treballs més com ara la projecció de ‘Chain Opera’, ‘Créatures’, ‘Sphere’ i ‘End(o)’. El Sonar360º obrirà les portes el 18 de juliol i es podrà visitar fins al 20 de juliol entre les 13 i les 21 h al recinte firal de Montjuïc

El Sónar+D ja està en marxa

Una de les àrees que ja s’ha posat en marxa és el setè congrés internacional de tecnologies i creativitat, el Sónar+D que està dedicat als professionals, molts de la tecnologia i la música. S’han programat desenes d’actes -dins del Sónar de Dia- com ara ponències, seminaris, conferències per a diferents disciplines com el turisme, les telecomunicacions, els mitjans de comunicació i l’entreteniment, entre d’altres. Una de les atraccions d’aquesta fira és la conferència de John Hoffman, CEO del GSMA Mobile World Congress (MWC), programada per al 19 de juliol a les 11 h, qui presentarà el nou congrés creatiu tecnològic xside, que es farà el febrer del 2020 en el marc del MWC.

El festival obrirà per a tot el públic aquest dijous i es perllongarà fins dissabte. Destaquen les actuacions dels caps de cartell com Bad Bunny, Arca, Paul Kalkbrenner i Underworld.