Sónar Fira

El jutge ha donat la raó a la Fira de Barcelona i ha dit que l’ens pot contractar d’altres empreses per substituir els muntadors d’estructures que actualment estan en vaga. D’aquesta manera, el Sónar es podrà celebrar tal com estava previst, entre el 18 i el 20 de juliol.

El Col·lectiu Ronda va presentar una denúncia als jutjats perquè considera que s’ha vulnerat el dret de vaga dels muntadors o “riggers”. Els treballadors esperaven que el jutge es pronunciés a favor d’ells i decretés mesures cautelars com ara l’aturada de les feines de muntatge del Sónar.

Quin és l’origen del conflicte?

El 5 de juliol, els muntadors van anunciar que farien vaga durant el Sónar amb l’objectiu de reclamar una millora de les condicions laborals. Més concretament, denunciaven que les bases del concurs públic per adjudicar els serveis de muntadors no recollia la subrogació de la plantilla i, per tant, es posava en perill la continuïtat dels llocs de feina. En aquell moment, però, l’empresa va anunciar que garantiria la celebració del festival amb total normalitat. Per aconseguir-ho, va contractar dues empreses per substituir els vaguistes. Però el conflicte no va acabar aquí: els treballadors van denunciar la Fira per haver vulnerat el dret de vaga.

La vaga dels muntadors està previst que s’allargui fins al 20 de juliol. Durant els darrers dies els vaguistes han fet diverses protestes a les portes de les oficines de la Fira per reclamar que l’empresa que els contracta, UTE Rigging, arribi a un acord amb l’ens.

Cultura defensa la importància de celebrar el festival

Fins i tot ha parlat sobre el conflicte el Departament de Cultura, que ha assenyalat que espera que les dues parts es posin d’acord i ha defensat el festival com una “plataforma imprescindible per a l’escena musical i artística catalana”. El govern català espera que l’edició número 26 del festival “sigui, de nou, un èxit que contribueixi a la promoció internacional dels artistes catalans”.