Els muntadors d’estructures aèries de Fira de Barcelona han tornat a fer palès el seu malestar amb l’ens públic perquè els garanteixi els llocs de feina. La protesta d’aquest dijous s’ha fet a les portes del recinte firal de Montjuïc, coincidint amb l’obertura del Sónar. S’hi han concentrat desenes de treballadors i durant 15 minuts han tallat el trànsit a l’avinguda de la Reina Maria Cristina. Els muntadors estan en vaga des del dia 11 de juliol i allargaran l’aturada fins al 20 d’aquest mes. Estan en desacord amb la decisió del jutge que va optar dimarts per no decretar mesures cautelars i aturar el muntatge del Sónar. Els “riggers” havien posat una denúncia contra la fira per vulnerar el dret de vaga. Durant els dies d’aturada, Fira de Barcelona ha contractat altres companyies de muntadors per substituir els vaguistes. Els treballadors que secunden la protesta han dit que protagonitzaran noves accions mentre duri el festival.

“No és una protesta contra el Sónar”

Els treballadors han assegurat per activa i per passiva que la seva protesta no és en contra del Sónar, sinó que assenyala la Fira perquè s’assegui a negociar. “Volíem fer un acte significatiu (com el d’avui) per la decisió del jutge que va desestimar mesures cautelars. La nostra lluita no va en contra del Sónar”, ha assegurat Isaac Flix, portaveu del Sindicat de Riggers.

Reclamen la subrogació de la plantilla

Els muntadors, subcontractats per l’empresa UTE Rigging, demanen a la Fira que a les bases del concurs públic per adjudicar els serveis de muntadors es reculli la subrogació de la plantilla i, per tant, es garanteixin els llocs de feina independentment de l’empresa a qui se li adjudiqui el servei. Els “riggers” asseguren que hi ha molts treballadors que fa prop de 20 anys que desenvolupen la feina per Fira de Barcelona.