Protesta muntadors escenaris Sonar Fira de Barcelona

Els muntadors d’escenaris contractats per l’empresa UTE Rigging segueixen reclamant una millora de les condicions laborals a Fira Barcelona en la seva quarta jornada de vaga. “Fira, escolta, el ‘rigging’ està en lluita” ha sigut un dels càntics que s’han escoltat en la concentració que ha aplegat una trentena de vaguistes davant el recinte firal de la plaça d’Espanya.

Després de la contractació de dues empreses per substituir els “riggers” en la preparació del recinte per a la celebració del Sónar, el Sindicat de Riggers ha denunciat la il·legalitat d’aquesta mesura que “vulnera el dret a fer vaga”, tal com ha afirmat el seu portaveu, Isaac Flix.

Protesta muntadors escenaris Sonar Fira de Barcelona

Tanmateix, segons fonts de Fira de Barcelona, una de les clàusules del concurs públic celebrat fa quatre anys per adjudicar els serveis de muntadors disposa que en cas que els treballadors no garanteixin els serveis de la institució firal, aquesta té el dret a contractar altres empreses de muntadors per assegurar la normalitat del desenvolupament dels diferents esdeveniments.