Des d’aquest divendres, i fins al 18 de maig, la poesia té un espai propi a Barcelona. El festival Barcelona Poesia enguany posa la lupa en el poder terapèutic de la paraula i vol recuperar, en la mesura que pugui, les experiències anteriors del certamen.

Un dels codirectors, Josep Pedrals, destaca que “els poetes han tornat a la presencialitat molt feliços”. De fet, després d’una edició atípica el mes d’octubre passat per la pandèmia, aquest any esdevé un escenari totalment diferent: “Era just abans de la segona onada i tots teníem una mica de por, ara és tot el contrari. S’acaba el toc de queda i tothom té ganes de sortir“.

Poesia i música en espais privilegiats

Després de 24 edicions, el comissariat del festival, Josep Pedrals i Mireia Calafell, destaca que el públic barceloní “ja comença a saber anar a un recital de poesia sense tantes manies”. Segons Pedrals, els bucòlics escenaris principals, com ara els Jardins de la Casa de la Misericòrdia i el Verger del Museu Frederic Marès, combinats amb la música, “ho fa més passable”, afirma Pedrals.

El programa del Barcelona Poesia 2021 inclou una quarantena de propostes amb recitals, taules rodones o xerrades.