barcelona poesia

Arriba el Festival Barcelona Poesia, comissariat per Josep Pedrals i Maria Callís, torna de l’11 al 18 de maig amb una programació amb 50 activitats amb les quals el certamen reivindicarà el gènere una edició més. Aquest 2022 el Festival aposta per anar més enllà del gènere per explorar en altres disciplines per apropar el gènere a tots els públics.


Què hi trobareu? (resum)

  • El dimecres 11 de maig (18 h) començaran els actes al Palau de la Virreina, punt des d’on es llegirà el pregó inaugural que retrà homenatge a la figura de Pau Riba.
  • El festival també reconeixerà Joan Fuster i Pier Paolo Pasolini, del que aquest any se celebren els cent anys del seu naixement. També seran protagonistes Guillem Viladot, Narcís Comadira i Jodi Pope. A tots se’ls dedicaran diversos recitals de lectura dels seus poemes.
  • El Barcelona Poesia serà, per primer cop, part de Versopolis -la xarxa de festivals europeus de poesia-, un fet que es veurà reflectit amb la presència de poetes internacionals.
  • Un dels moments esperats són els Jocs Florals, la guanyadora dels quals es Glòria Coll Domingo pel seu llibre de poemes ‘A través’. L’acte se celebrarà dilluns 16 de maig (18 h), al Saló de Cent Ajuntament de Barcelona. I la fi de la programació el marcarà el tradicional festival internacional de poesia de Barcelona, ​​celebrat com sempre al Palau de la Música Catalana.

Programa del festival, dia a dia


Quan?

De l’11 al 18 de maig de 2022


Com?

Les entrades s’han de reservar, encara que siguin, en la majoria d’activitats, gratuïtes. Reserva les teves entrades


Parada del Gremi de Llibreters de Vell de Catalunya

  • Divendres 13 de maig d’11 a 21 h i dissabte 14 de maig de 10 a 21 h | Verger del Museu Frederic Marès

El festival Barcelona Poesia no només vol ser una finestra oberta a la poesia més actual, sinó que també pretén que el públic barceloní pugui recuperar els documents que certifiquen la vida de la poesia de tots els temps, de manera que, aquest any, en un agermanament amb el Gremi de Llibreters de Vell de Catalunya, tindrem dos dies del festival una parada muntada amb una extensa selecció de llibres de poesia descatalogats i introbables a preus assequibles per a tots els melòmans de la lírica, una tria de primeres edicions i curiositats feta expressament pels grans experts d’un sector del llibre que sovint queda oblidat i és fonamental.El Cartell

L’autora de la imatge del festival és Rosa Tharrats (Barcelona, 1983). Artista visual i dissenyadora, investiga les sincronicitats i els patrons de la naturalesa de forma intuïtiva a través de tot tipus de materials, especialment el teixit. Per crear la imatge del cartell del Barcelona Poesia 2022, ha combinat tècniques digitals amb filtres analògics de color. El resultat són una sèrie de textures cromàtiques, vitals i aquoses, que es van tenyint i hibridant les unes amb les altres.