Després d’una edició reduïda, al mes d’octubre per la pandèmia, el festival Barcelona Poesia presenta una programació farcida de recitals i taules rodones, això sí, marcada per les restriccions sanitàries. betevé retransmetrà algunes de les activitats del festival.

12 jornades d’activitats poètiques

El certamen obrirà portes el 7 de maig i, per primera vegada, ho farà amb un pregó. El mateix dia també es podrà veure un dels recitals destacats. Es tracta del poeta i dramaturg londinenc Kae Tempest, una de les veus més destacades d’aquesta generació, que estarà al Casino de l’Aliança del Poblenou a les 20.30 h.

El poeta i dramaturg londinenc Kae Tempest

Dissabte 8 de maig, a la Biblioteca Guinardó – Mercé Rodoreda, s’oferirà una aproximació a la vida i obra del poeta Joan Margarit, que va morir aquest any.

Joan Margarit ens va deixar l’any 2021

Diumenge 8 a les 12.30 h, també es farà un homenatge, en aquest cas en un dels escenaris centrals del festival, els Jardins de la Casa de la Misericòrdia. Es tracta de la celebració del centenari del naixement de la poetessa, pintora i traductora Felícia Fuster.

El 10 de maig a les 18 h al Saló de Cent de l’Ajuntament es farà entrega del Premi de Poesia Jocs Florals, que enguany premiarà el poeta Manel Ollé i el seu llibre ‘Un grapat de pedres d’aigua’. El llibre, una barreja de poesia i prosa, presenta la Barcelona apocalíptica de la pandèmia i els aldarulls de la sentència del procés.

El guanyador del Premi de Poesia Jocs Florals 2021, Manel Ollé

El mateix dilluns 10 de maig a les 19.30 h, a la plaça del Rei, es farà una Gala de Premiats de la Poesia, amb tots aquells creadors i poetes premiats durant la pandèmia i que no van poder gaudir del seu moment de reconeixement.

Al web del festival podeu consultar tota la programació. Tots els actes són gratuïts, a excepció del Festival Internacional de Poesia, que té un cost de 7 €. Aquest es va haver de suspendre l’any passat per la pandèmia i es podrà tornar a assistir presencialment, a les 20 h, al Palau de la Música.