Aquest Nadal, Sarrià – Sant Gervasi no tindrà cap cavalcada de Reis i serà l’únic districte de la ciutat sense desfilades. Tradicionalment n’hi havia dues, una a Sarrià i l’altra a Sant Gervasi – la Bonanova, però, després de dos anys de pandèmia, no es reprendran per motius econòmics. Els comerciants asseguren que no poden assumir-ne el cost perquè la inflació ha disparat els preus i no els surt a compte.

Recepció dels Reis a la seu del districte i recollida de cartes

Des del districte expliquen que l’any passat ja es va desestimar una cavalcada que abracés la majoria de barris per pressupost, però que es van organitzar unes tendes on els patges i Ses Majestats recollien les cartes. Va ser un model que diuen “va funcionar amb èxit” i que es repetirà de nou a Sarrià els dies 4 i 5 de gener, a la plaça del Consell de la Vila i al Mercat de les Tres Torres.

Ara bé, a Sant Gervasi – la Bonanova tampoc no hi haurà tendes. L’associació de comerciants Barnavasi tenia previst inicialment fer la recollida de cartes, però fa uns dies els organitzadors van comunicar al districte que finalment tampoc no ho faran. En tot cas, sí que hi haurà una recepció dels Reis a la seu del districte la tarda del dia 5 de gener.

No els surten els números

Fonts municipals recorden que les cavalcades de barris sempre han estat organitzades per les associacions de comerciants per fomentar el comerç de proximitat, amb una subvenció municipal, però les botigues de l’Eix Sarrià i Barnavasi, l’associació de comerciants de Sant Gervasi, asseguren que una cavalcada amb carrosses és una despesa inassumible i que no els surten els números.

El president de l’Eix Sarrià, Jordi del Barrio, explica que es fan altres activitats com el trenet, la revista, un sorteig o els llums de Nadal: “Tot això ja té un pressupost molt important i per a la cavalcada no ens dona”.

En la mateixa línia, el president de Barnavasi, Salvador Albuixech, admet que l’entitat “no té en aquests moments la disponibilitat econòmica” perquè tenen menys socis i les subvencions a les entitats s’han reduït en general. També argumenta que les carrosses i guarniments, a banda de tenir un cost elevat, costen molt de trobar.

“La cavalcada no és per al comerç, és per als nens. Per això demanaria que el districte se’n fes càrrec” sentencia Albuixech.

17 cavalcades als barris de Barcelona

Sarrià – Sant Gervasi serà l’únic districte sense cap cavalcada, perquè a la resta de la ciutat molts barris la recuperen després de dos anys de pandèmia i se n’organitzen una desena més que l’any passat. En total n’hi haurà 18 a tota la ciutat, comptant la central, que recorre els carrers de Ciutat Vella i l’Eixample.

Has de tenir en compte, però, que sí que hi haurà cavalcades en diversos barris i districtes:

Notícies del Nadal 2022