A Barcelona hi ha una norantena de punts on entregar la carta als Reis d’Orient. La majoria estan custodiats per patges i carters tot i que també és possible trobar Melcior, Gaspar o Baltasar en algun barri dies abans de la cavalcada. Els enviats especials de Ses Majestats més ballarucs organitzen rues, com la cavalcada de carteres a la Vila de Gràcia, que enguany canvia el recorregut. També podeu entregar la carta a la Fàbrica dels Reis, a la Fabra i Coats, de Sant Andreu, on carters i operaris treballen de valent per preparar la nit més màgica de l’any.


Potser la mainada ja ha començat a escriure la carta als Reis d’Orient o, si més no, a pensar què hi demanaran. En aquest mapa trobareu una llista de 90 localitzacions classificades per categories com punts de recollida a càrrec de patges i carters, de Ses Majestats o bústies reials. Els mercats i els eixos comercials també se sumen a aquesta recollida de missives i alguns organitzen tallers per escriure-les com el Mercat de Santa Caterina.

  • La Fàbrica dels Reis d’Orient – del 27 de desembre al 4 de gener

Un dels punts amb més encant del mapa és la Fàbrica dels Reis d’Orient, a la Fabra i Coats – Fàbrica de Creació. L’entrada és gratuïta i l’horari és de 17 a 21 h. El recorregut per l’indret on es fabriquen les joguines per als infants de Barcelona dura uns 20 minuts i, a banda d’entregar la carta, es poden visitar zones com l’oficina màgica de correus o el magatzem on s’ordenen i es guarden tots els regals. Les cues de gent per entrar-hi acostumen a ser llargues. L’última entrada té lloc a les 20.40 h.

  • Els patges Estel i Omar a la plaça de Catalunya – del 2 al 4 de gener

Els dos enviats reials per excel·lència, la patge Estel i el patge Omar, s’instal·len a la plaça de Catalunya d’11 a 20 h per escoltar els desitjos dels més petits i recollir les cartes per a Ses Majestats. Un al·licient més per acostar-s’hi és que l’espai es transforma en La Ciutat dels Somriures, amb totes les activitats de Nadal.

  • Carter reial al pailebot Santa Eulàlia – del 2 al 4 de gener

El pailebot Santa Eulàlia, un vaixell històric restaurat pel Museu Marítim de Barcelona, és l’escenari d’aquesta entrega de cartes. Per això, a banda de lliurar els desitjos al carter reial del pailebot Santa Eulàlia, també es pot aprofitar per fer una visita a l’embarcació amarrada al Moll de la Fusta. L’horari és d’11 a 14 h i de 16 a 19.30 h.

carta als Reis, pailebot Santa Eulàlia

  • Cavalcada de carteres reials a Gràcia – 4 de gener

Com és tradició, un dia abans de la cavalcada dels Reis d’Orient, les carteres reials desfilaran per la Vila de Gràcia. Aquest any ho faran amb un recorregut diferent, que sortirà dels Jardinets de Gràcia a les 18 h. La rua enfilarà el carrer Gran de Gràcia fins a Montseny i seguirà per Perla, Sant Lluís, Escorial, plaça d’en Joanic, travessera de Gràcia, Torrent de l’Olla i Diluvi. La cercavila finalitzarà a la plaça de la Vila de Gràcia, on es poden lliurar les cartes.

cercavila de carteres reials a Gràcia

La Vila de Gràcia no és l’únic barri on se celebraran rues de carteres i patges el 4 de gener. També hi haurà una cercavila a la Barceloneta, la rua del patge Gregori al Poble-sec, una cavalcada musical amb titelles gegants a la Maternitat i Sant Ramon o la rua de patges de Nou Barris. A Torre Baró, el dia 5, una comitiva s’encaminarà fins a l’estació de Renfe per recollir els Reis d’Orient, ja que en aquest barri Ses Majestats hi arriben en tren.

  • Bústies reials – del 28 de desembre al 5 de gener

Tots els centres cívics de Sant Andreu disposen de bústies reials en què els menuts poden dipositar la carta. També n’hi ha una a la plaça Major de Nou Barris. Si no us podeu desplaçar a cap dels punts del mapa, sempre us quedarà l’opció d’escriure la carta per internet. L’Ajuntament ha habilitat un web per fer-la arribar als Reis.

Tot això passarà abans de la gran cavalcada de Reis 2019, el dissabte 5 de gener, que arribarà al Moll de la Fusta a les quatre de la tarda i començarà dues hores després a l’avinguda del Marquès de l’Argentera.