Abans de l’arribada de Ses Majestats a Barcelona, els patges i carters treballen de valent per recollir la carta als Reis Mags de tots els infants de la ciutat. Tot i la crisi del coronavirus, hi ha una quarantena de llocs on entregar-la, com la Fàbrica de Reis a la Fabra i Coats. Com a novetat, el Parc del Fòrum acollirà el seguici reial durant una setmana i la canalla també hi podrà portar les cartes. El nombre de patges repartits pels barris s’ha reduït dràsticament per la pandèmia, les bústies reials han estat la solució i cavalcades com la de les carteres a Gràcia han hagut de buscar alternatives en forma de campaments reials.

En principi, els patges reials no s’instal·laran als mercats municipals, un dels llocs més tradicionals on entregar la carta. Hi ha algunes excepcions, com el Mercat de Sants, on trobareu un enviat especial al vestíbul, tal com indica l’agenda nadalenca de l’Ajuntament malgrat que el govern català va anunciar que no hi haurà patges recollint cartes al carrer. Els punts de recollida de cartes del mapa estan classificats segons la tipologia. Tots són gratuïts excepte on s’especifica que són de pagament, com portar la carta a la haima del Poble Espanyol.

Tot i que la plaça de Catalunya acull activitats nadalenques i també el Port Olímpic, en cap d’aquests indrets hi haurà enviats especials que recullin cartes. A més, de moment, de les vuit bústies reials que acostumen a instal·lar-se en centres cívics només s’ha confirmat la de Nou Barris. Alguns centres comercials, com Glòries, s’han adaptat i han acollit una pantalla a través de la qual veure els Reis i fer-se una fotografia. Però en d’altres, com El Corte Inglés, no convidaran patges reials per les complicacions logístiques i d’higiene de la pandèmia i només col·locaran una bústia.

Una alternativa als patges que habitualment s’instal·laven als barris són els campaments reials. Per exemple, al districte d’Horta-Guinardó en trobareu tres el 5 de gener. Un es muntarà a la rambla del Carmel; un altre, a la zona coberta de la ronda de Dalt, i el tercer, als Jardins del Doctor Pla i Armengol. Cal reservar cita prèviament per internet i només al del Carmel encara hi ha entrades disponibles.

Pel que fa a la gran nit màgica, sense possibilitat de celebrar la cavalcada de Reis 2021, Ses Majestats s’han adaptat a la situació actual. No podran desfilar a la tradicional cavalcada pels carrers de la ciutat, però es podrà veure l’arribada dels Reis per betevé.

  • Fàbrica de Reis – del 28 de desembre al 4 de gener

Enguany, la visita a la Fàbrica de Reis, l’indret on els operaris de Ses Majestats elaboren les joguines, requereix cita prèvia per les restriccions del coronavirus. Les entrades, però, ja s’han exhaurit. El recorregut dura uns 20 minuts i, a banda d’entregar la carta, es poden visitar zones com l’oficina màgica de correus o el magatzem on es preparen els regals.

  • Parc del Fòrum – del 28 de desembre al 5 de gener

Els més petits podran descobrir els secrets del seguici dels Reis d’Orient al Parc del Fòrum. Per visitar la instal·lació cal demanar cita prèvia, però les entrades ja s’han esgotat. L’espai es podrà visitar d’11 a 14 i de 16 a 20 h, excepte el 31 de desembre i el 5 de gener, quan només obrirà portes al matí, i l’1 de gener, que estarà tancat.

  • Carteres reials a Gràcia – 4 de gener

Com que enguany la pandèmia no permet fer les cavalcades tradicionals, les tres carteres de Gràcia muntaran un campament reial a l’Oratori de Sant Felip Neri, on es podrà entregar la carta. Caldrà entrar-hi amb cita prèvia, però les entrades ja s’han esgotat al web de la Fundació Festa Major de Gràcia.