Hi ha una vuitantena de punts on entregar la carta als Reis Mags a Barcelona. La majoria estan custodiats per patges i carters tot i que també és possible trobar Melcior, Gaspar o Baltasar en algun barri dies abans de la cavalcada. Aquest any no trobareu els patges Omar i Estel a la plaça de Catalunya atenent els infants però, com a novetat i per compensar aquest canvi, hi haurà el patge del Rei Baltasar al pati de l’Ajuntament.

Potser la mainada ja ha començat a escriure la carta als Reis d’Orient o, si més no, a pensar què hi demanaran. En aquest mapa trobareu una llista d’unes 80 localitzacions classificades per categories com patges i carters, bústies reials o mercats municipals. A mesura que es confirmin més punts de recollida, els afegirem al mapa.

Els enviats especials més ballarucs organitzen rues, com la cavalcada de carteres a la Vila de Gràcia o la rua de la patge Estel al Poble-sec. També podeu entregar la carta a la Fàbrica dels Reis de Sant Andreu, on carters i operaris treballen de valent per preparar la nit més màgica de l’any. Enguany els Reis d’Orient no s’instal·laran al castell de Torre Baró, ja que la façana està en obres fins al febrer.

Un dels punts amb més encant del mapa és la Fàbrica dels Reis d’Orient, a la Fabra i Coats – Fàbrica de Creació. L’entrada és gratuïta i l’horari és de 17 a 21 h. El recorregut per l’indret on es fabriquen les joguines per als infants de Barcelona dura uns 20 minuts i, a banda d’entregar la carta, es poden visitar zones com l’oficina màgica de correus o el magatzem on s’ordenen i es guarden tots els regals. Les cues de gent per entrar-hi acostumen a ser llargues. L’última entrada té lloc a les 20.45 h.

Aquest any els dos enviats reials per excel·lència, la patge Estel i el patge Omar, no s’instal·laran a la plaça de Catalunya per Nadal. Com a novetat, l’Ajuntament de la ciutat serà un nou punt de recollida de missives amb el patge del Rei Baltasar com a representant. Aquest ambaixador reial s’instal·larà al pati de l’Ajuntament per rebre els infants que vulguin deixar-hi la carta. L’horari és d’11 a 13.30 i de 17 a 19.30 h.

El pailebot Santa Eulàlia, un vaixell històric restaurat pel Museu Marítim de Barcelona, és l’escenari d’aquesta entrega de cartes. Per això, a banda de lliurar els desitjos al carter reial del pailebot Santa Eulàlia, també es pot aprofitar per fer una visita a l’embarcació amarrada al Moll de la Fusta. L’horari és d’11 a 14 h i de 16 a 19 h.

carta als Reis, pailebot Santa Eulàlia

Com és tradició, un dia abans de la cavalcada dels Reis d’Orient, les carteres reials desfilaran per la Vila de Gràcia. El recorregut sortirà dels Jardinets de Gràcia a les 18 h. La rua enfilarà el carrer Gran de Gràcia fins a Montseny i seguirà per Perla, Sant Lluís, Escorial, plaça d’en Joanic, travessera de Gràcia, Torrent de l’Olla i Diluvi. La cercavila finalitzarà a la plaça de la Vila de Gràcia, on es poden lliurar les cartes.

cercavila de carteres reials a Gràcia

La Vila de Gràcia no és l’únic barri on se celebraran rues de carteres i patges el 4 de gener. També hi haurà la rua de la patge Estel al Poble-sec, una cavalcada musical amb titelles gegants a la Maternitat i Sant Ramon o la rua de patges de Nou Barris. A Torre Baró, el dia 5, una comitiva s’encaminarà fins a l’estació de Renfe per recollir els Reis d’Orient, ja que en aquest barri Ses Majestats hi arriben en tren.

Si no us podeu desplaçar a cap dels punts del mapa, sempre us quedarà l’opció d’escriure la carta per internet i enviar-la a Ses Majestats per correu electrònic. L’Ajuntament ha habilitat un web per fer-ho.

Tot això passarà abans de la gran cavalcada de Reis 2020 a Barcelona, el diumenge 5 de gener, que arribarà al Moll de la Fusta a les quatre de la tarda i començarà dues hores després a l’avinguda del Marquès de l’Argentera, una cavalcada que es podrà seguir en directe per betevé.