Abans de l’arribada de Ses Majestats a Barcelona, els patges i carteres treballen de valent per recollir la carta als Reis d’Orient de tots els infants de la ciutat. Tot i la pandèmia de la covid-19, hi ha una cinquantena de llocs on entregar-la, com la Fàbrica de Reis a la Fabra i Coats o els patges reials dels mercats municipals.

El nombre de patges repartits pels barris ha augmentat en comparació amb l’any passat, quan aquesta tradició es va reduir dràsticament a causa del coronavirus. Per als qui ho prefereixin, també hi ha operatives les bústies reials a les portes d’alguns centres cívics. Un any més, la cavalcada de les carteres a Gràcia no es fa però l’Ona, la Sitari i l’Estel de Foc munten un campament per recollir les cartes a l’Oratori de Sant Felip Neri.

Fes la carta als Reis amb betevé!

Patges reials, haimes i tallers reials

La varietat per entregar la carta als Reis està servida. Hi ha patges que es passegen en bicicleta per Sant Antoni, campaments i haimes reials al Poblenou o un oasi del desert a la plaça Major de Nou Barris. Per primera vegada, es poden visitar les enginyeres i enginyers de Ses Majestats al taller màgic de la plaça del Maresme. La majoria de visites a campaments reials requereixen inscripció prèvia, però són una opció més completa si, per exemple, cal entregar cert objecte als xumeters o visitar els carboners.

Per lliurar els desitjos de la canalla a un rei en concret, cal anar a Sarrià o a Sants. El rei Melcior també fa parada al Carmel i, el rei Baltasar, a la rambla de Badal. Tot plegat, abans del dia clau. Però sempre es pot entregar la carta durant el recorregut de la gran Cavalcada de Reis de Barcelona, el 5 de gener.

Cavalcada de Reis 2022
Les cavalcades de Reis als barris de Barcelona el 2022: mapa, horaris i recorreguts
  • Fàbrica de Reis – del 28 de desembre al 4 de gener

Un any més, la visita a la Fàbrica de Reis, l’indret on els operaris de Ses Majestats elaboren les joguines, requereix cita prèvia per les restriccions de la covid-19. Les entrades, però, ja s’han exhaurit. A banda d’entregar la carta, es poden visitar zones com l’oficina màgica de correus o el magatzem on es preparen els regals.

  • Carteres reials a Gràcia – 4 de gener

Per segon any consecutiu, la pandèmia no permet fer la cavalcada de les tres carteres de Gràcia. Però es torna a muntar un campament reial a l’Oratori de Sant Felip Neri, on es podrà entregar la carta. Cal entrar-hi amb cita prèvia.

  • Tallers dels Enginys – del 3 al 9 de gener

Com a novetat, aquest any s’instal·la el Taller dels Enginys, on les enginyeres i enginyers de Ses Majestats investiguen la manera d’aconseguir un Nadal més sostenible i ecològic. Al taller, situat a la plaça del Maresme, es poden entregar les cartes i els xumets i veure una ecocarrossa.