Rosalia Grammy

(ACN) Rosalía ha portat el català a la gala d’entrega dels premis Grammy. Ho ha fet just després de rebre el gramòfon com a millor disc llatí de rock, urbà o alternatiu pel disc ‘El mal querer’. En el discurs d’agraïment la cantant ha barrejat el català, el castellà i l’anglès i ha mostrat la seva admiració per tots els nominats. “És un honor haver estat a la mateixa categoria que vosaltres, gràcies per haver abraçat el meu projecte”, ha precisat.

Aquest però no ha estat l’únic cop que Rosalía ha pujat a l’escenari. Durant la gala, que s’ha celebrat a Los Angeles, la cantant ha interpretat la seva nova cançó, ‘Juro qué’, i ha continuat amb una versió del corejat ‘Malamente’. Vestida de blanc i amb les icòniques ungles postisses, l’artista ha estat acompanyada inicialment per una guitarra i un cor.

“El flamenc és l’expressió més bonica d’art”

En el bastidor, la catalana ha reconegut que creu que la clau de l’èxit és que en el disc hi ha “molta experimentació”. “Hi vaig estar treballant més de dos anys amb llibertat creativa i des del cor, això el públic ho nota”. A ‘El mal querer’, afegeix, hi ha moltes músiques diferents i destaca que no va tenir “prejudicis” sobre com havia de sonar el flamenc. La cantant també ha recordat que feia 18 anys que no se sentia flamenc als Grammy internacional i ha afegit que espera no haver d’esperar 18 anys més perquè torni a sonar.

El salt posterior als Grammy Llatins

Rosalía, que ja va arrasar als Grammy Llatins, també ha estat nominada com a millor nova artista. El segon disc de la cantant de Sant Esteve Sesrovires, ‘El mal querer’, es va endur cinc de les set estatuetes a les quals aspirava a la cerimònia de la indústria de la música llatina. Aquest mateix àlbum també va servir-li per rebre, ara fa un any, el Premi Ciutat de Barcelona i uns mesos més tard dos premis MTV com a millor coreografia i millor vídeo llatí per la cançó ‘Con altura’.