(ACN) L’escriptora barcelonina Núria Pradas ha guanyat el 40è Premi Ramon Llull, amb la novel·la ‘Tota una vida per recordar’. Una història sobre una jove de 16 anys, Sophie Simmons, que a l’any 1932 se’n va de Nova York a Los Angeles per a treballar com a animadora de dibuixos als estudis cinematogràfics de Disney Studios. Simmons buscarà complir el seu somni i obrir-se camí en un món d’homes. Pradas ha explicat que ‘Tota una vida per recordar’ és “un homenatge a les dones que han lluitat per un somni encara que estigués en mans d’homes”. La novel·la es publicarà el 4 de març i s’editarà en català, en castellà, en italià i en portuguès.

La novel·la s’emmarca entre dues pel·lícules que, segons l’autora, van marcar “dues èpoques no només a Disney Studios, sinó al món del cinema d’aquella època”. Per una banda, ‘Blancaneu’ (1937), “el primer llargmetratge de la història que va marcar l’època d’or de Disney Studios”. Per altra, ‘Dumbo’ (1941), que es va produir durant la gran vaga d’aminació “que va posar sobre la taula les reclamacions i drets dels animadors i que va durar quatre mesos”.

El Premi Ramon Llull

El Premi Ramon Llull es va atorgar per primer cop l’any 1981 i és el més reconegut de les lletres catalanes i està dotat amb 60.000 euros. Aquest any s’hi van presentar 64 obres. El jurat l”han format Carles Casajoana, Pere Fimferrer, Gemma Lienas, Isona Passola, Francesca Crisfoffani, Emili Rosales i Carme Riera. L’any passat, el premi el va guanyar Rafel Nadal amb l’obra ‘El fill de l’Italià’.