(ACN) Rosalía s’ha consolidat com a fenomen musical a escala internacional regnant a la gala dels Grammy Llatins a Las Vegas. El segon disc de la cantant de Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat), ‘El mal querer’, s’ha endut cinc de les set estatuetes a les quals aspirava en la cerimònia de la indústria de la música llatina: millor àlbum de l’any, millor àlbum vocal de pop contemporani, millor disseny d’empaquetat i millor enginyeria de gravació per la producció d’El Guincho, que també s’ha emportat juntament amb Rosalía el premi a millor cançó urbana pel ‘single’ ‘Con altura’. L’artista no s’ha imposat en la categoria de millor cançó de pop per ‘Pienso en tu mirá’ i millor enregistrament de l’any per ‘Aute couture’.

Rosalía, una artista multipremiada

A Rosalía no paren de caure-li premis, al gener va rebre el Premi Ciutat de Barcelona 2018 en la categoria de música. L’Ajuntament de Barcelona li va donar aquest premi pel disc ‘El mal querer’ i va destacar la capacitat innovadora, qualitat i transversalitat artística de Rosalía, així com la vinculació amb espais formatius, d’exhibició, d’experimentació i de producció de Barcelona.

L’artista ja va fer història a finals d’agost en convertir-se en la primera cantant espanyola a endur-se dos premis MTV a la millor coreografia i el millor vídeo llatí per la cançó ‘Con altura’, juntament amb J Balvin.

Arrels barcelonines

Rosalía es va convertir en la nova imatge de betevé, i fa 2 anys va passar pel sofà de l’Àrtic. La trajectòria ascendent de la cantant ha estat meteòrica en aquest període.