El Dia Internacional dels Museus ha caigut en plena desescalada pel coronavirus i els equipaments culturals han plantejat diverses propostes virtuals per celebrar-ne l’efemèride. Molts dels grans museus de la ciutat han decidit fer una visita virtual per les seves instal·lacions explicada pels experts dels equipaments a través de les xarxes socials.

Per exemple, La Pedrera ha ofert una visita virtual per a les instal·lacions de l’edifici a les 12 h amb un Instagram Live. La visita ha estat comentada per la conservadora de l’edifici i historiadora d’art, Sílvia Vilarroya, que l’ha fet equipada amb una mascareta i que dona una pista de com seran les visites guiades presencials. Per ara, no hi ha data fixada per reobrir el monument arquitectònic a la ciutadania.

Altres equipaments fan xerrades virtuals, obren les col·leccions al públic a través del seu web i ofereixen continguts gratuïts, com ara pel·lícules o contes.

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa el web Dia Internacional dels Museus amb les propostes que presenten els museus de la ciutat durant aquesta jornada.

Museus i biblioteques preparen les instal·lacions per reobrir-les els pròxims dies

A banda, els museus i arxius municipals i les biblioteques ja podrien reobrir des d’aquest dilluns amb certes limitacions, però no ho faran encara. Aquests equipaments estan preparant les instal·lacions per reobrir-les els pròxims dies. S’estan netejant i desinfectant les insta·lacions i preparant els espais per garantir-ne la seguretat.