Falten poc més de tres mesos per a les Festes de la Mercè 2020 i encara és una incògnita com se’n celebraran els espectacles culturals. El que se sap avui dia és que les festes de Barcelona seran “encara més descentralitzades” que altres anys per evitar aglomeracions i, així, reduir el risc de contagi. El tinent d’alcalde de Cultura, Joan Subirats, ha anunciat aquest dimarts que alguns espectacles es podran seguir en directe des de casa per evitar anar-hi presencialment. L’alcaldessa, Ada Colau, ja va avançar que hi haurà canvis per evitar massificacions.

La descentralització de la Mercè, ha dit Subirats, requereix que hi hagi un escenari a cada districte. L’objectiu és “combinar la manca d’aglomeracions amb la celebració de la festa a tota la ciutat”. Fins ara, l’Ajuntament de Barcelona preparava una edició “en confinament” de les festes.

Part de la programació es podrà seguir des de casa

En una sessió participativa en què ha respost a preguntes de ciutadans de la ciutat, Subirats ha admès que “serà una sorpresa saber què passarà amb la Mercè”, tenint en compte les restriccions que poden existir encara aleshores per l’emergència sanitària. En aquest sentit, ha explicat que l’Ajuntament seguirà totes les indicacions de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, del Departament de Salut i del Procicat. “Dins dels marges que ens donin, intentarem fer el màxim possible”, ha dit.

De la mateixa manera que amb el festival Grec 2020, el consistori vol que betevé retransmeti alguns dels espectacles culturals que, fins ara, requerien anar-hi presencialment per poder-los veure. Així, també es volen reduir els desplaçaments.

La majoria dels centres cívics reobriran aviat

Una altra de les qüestions per les quals s’ha preguntat al tinent d’alcalde de Cultura és sobre la reobertura dels centres cívics. Joan Subirats ha dit que el 80 % dels 52 centres municipals es posaran en marxa entre el 15 i el 22 de juny, bàsicament amb tasques d’atenció i “informació de propostes”. No serà fins a finals de juny o principis de juliol quan es començaran a reprogramar activitats que en alguns casos complementaran l’assistència presencial amb la virtualitat.