CaixaForum coronavirus

El dilluns 1 de juny, el CaixaForum recupera la seva activitat amb les dues exposicions que exhibia quan va tancar com a conseqüència de la covid-19: “Objectes de desig. Surrealisme i disseny, 1924-2020” i “On som. On podríem ser”. El CaixaForum només obrirà les dues sales d’exposicions però amb educadors per fer tasques de mediació i ajudar a explicar algunes de les peces. De moment, mantindrà tancats els serveis de consigna, guarda-roba, cafeteria, botiga i audioguies i serà obligatori l’ús de màscares i gel hidroalcohòlic per accedir a les sales d’exposició. Per la seva banda, el CosmoCaixa, com a museu de ciència i tecnologia, no podrà obrir fins que Barcelona no entri en la fase 2 de desconfinament, segons el pla de desescalada dictat pel Govern espanyol.

Visita amb mascareta i gel hidroalcohòlic

El CaixaForum tornarà a acollir visitants amb un terç de l’aforament i reforçant les tasques de neteja i desinfecció. L’accés als centres es podrà dur a terme també a través de la venda anticipada d’entrades en línia. A les sales, clausurades des del 14 de març a conseqüència de la crisi sanitària, s’hi reforçarà la presència d’educadors en determinades franges horàries per orientar els visitants i resoldre els dubtes que puguin sorgir respecte al contingut de les exposicions. Per exemple, la peça de Mike Kelley que convidava els espectadors a entrar ajupits com si fos una cova quedarà clausurada. Per accedir a les sales d’exposició, serà obligatori l’ús de màscares i de dispositius de gel hidroalcohòlic, que se situaran a l’entrada dels centres. No funcionaran els serveis de consigna, guarda-roba, cafeteria, botiga i audioguies. Tampoc no hi haurà visites guiades, ni les activitats programades abans de la crisi del coronavirus. En aquesta primera fase, tots els centres reobriran amb l’horari habitual.

CaixaForum obre tots els centres

A més del de Barcelona, els centres CaixaForum de Tarragona, Girona, Lleida, Madrid, Saragossa, Sevilla i Palma reprendran l’activitat de manera coordinada, amb un terç de l’aforament també a partir de dilluns, 1 de juny, seguint tots els protocols que garanteixin la seguretat sanitària. La directora general adjunta de la Fundació La Caixa, Elisa Durán, ha assegurat que aquest esforç “respon a la voluntat d’oferir a la ciutadania, després d’aquesta dura etapa, espais per recuperar el pols cultural i el benestar personal”.