Un grup de treballadors del Grup Balañá han tornat a concentrar-se per denunciar l’acomiadament, que consideren que és il·legal, de 12 empleats. Aquest cop han protestat davant de les portes del Teatre Borràs, coincidint amb l’espectacle d’Albert Pla.

El sindicat CGT i la plantilla acomiadada van iniciar les mobilitzacions fa un mes en assabentar-se que els serveis de sala, bar i taquilla dels teatres Borràs, Coliseum i Tívoli havien estat externalitzats i la plantilla no havia estat subrogada.

Segons expliquen els treballadors acomiadats, el 12 de març els van aplicar un ERTO per la pandèmia. Posteriorment els va rescindir abans d’hora el contracte fix discontinu i des de llavors eren a l’atur. Pensaven que aquest atur era temporal fins que a mitjans d’octubre van rebre una carta en què l’empresa els comunicava l’acomiadament definitiu.

Un 80 % de la plantilla acomiadada

El sindicat CGT considera que el moviment que ha fet el Grup Balañá amb el 80 % de la plantilla és il·legal, i ha presentat una demanda col·lectiva per tal que els treballadors acomiadats siguin readmesos. També han presentat una segona denúncia per vulneració de drets fonamentals. Segons expliquen els treballadors, l’empresa no ha volgut negociar.

Els treballadors acomiadats consideren que tot plegat és una represàlia per haver-se sindicat i haver convocat una vaga l’any passat.