Els treballadors del Grup Balañá han protestat aquest dijous davant del Teatre Tívoli. Denuncien acomiadaments irregulars de l’empresa. Segons els manifestants, el 12 de març els van aplicar un ERTO per la pandèmia de la covid-19. Posteriorment els va rescindir abans d’hora el contracte fix discontinu i des de llavors eren a l’atur. Pensaven que era temporal fins que divendres, 16 d’octubre, van rebre una carta en què l’empresa els comunicava l’acomiadament definitiu.

L’acomiadament afecta 12 treballadors dels teatres Borràs, Coliseum i Tívoli, que representen el 71 % del personal fix. Els serveis de sala, bar i taquilla han estat externalitzats i la plantilla no ha estat subrogada. El sindicat CGT considera que tot plegat són represàlies per haver-se sindicat i haver fet vaga l’any passat. Per tot plegat, la plantilla de teatres demanen ser readmesos als seus antics llocs de feina.

Mobilitzacions i via judicial

El sindicat CGT i la plantilla acomiadada han convocat la concentració per denunciar els fets. El dia i el lloc triats no has estat casuals. Precisament, aquest dijous, 22 d’octubre, el Teatre Tívol estrenava l’obra ‘La jaula de las locas’.

A banda de la mobilització, el sindicat CGT assegura que emprendran les “accions legals necessàries” perquè els treballadors recuperin el seu lloc de treball. D’una banda, presentaran una demanda col·lectiva pels acomiadaments. També presentaran una segona denúncia per vulneració de drets fonamentals i afegeixen que ja van guanyar un judici similar contra l’empresa l’any passat.

De la seva banda, el Grup Balañá ha refusat fer declaracions a betevé sobre aquest tema.