El sindicat CGT ha denunciat l’acomiadament irregular del 70 % del personal fix dels teatres Borràs, Coliseum i Tívoli, els tres del Grup Balañá. Segons el sindicat, l’empresa va comunicar l’acomiadament als 12 treballadors afectats divendres, 16 d’octubre, al·legant una externalització del servei. Denuncia, a més, que l’acomiadament no es va comunicar als representants sindicals. El personal afectat són treballadors de la sala, el bar i la taquilla.

Pel sindicat, aquest acomiadament és irregular per dos motius: d’una banda, perquè l’empresa té en marxa un ERTO i per tant no pot acomiadar cap treballador; i de l’altra, considera que la nova empresa hauria d’assumir els treballadors acomiadats pel Grup Balañá en compliment de l’article 44 de l’Estatut dels treballadors. El sindicat lamenta que la notícia arriba pocs mesos després del tancament del teatre Club Capitol, al juny, que també considera irregular.

Protesta davant del Tívoli

Per protestar contra aquests acomiadaments el sindicat ha convocat una mobilització aquest dijous al vespre davant del Teatre Tívoli, on s’estrenarà ‘La jaula de las locas’.

betevé també s’ha posat en contacte amb la direcció del Grup Balañá, que, de moment, ha declinat explicar la seva versió del cas fins que no ho hagi consultat als advocats.