Els treballadors del Grup Balañá no faran vaga, almenys de moment. Segons ha explicat a betevé el delegat sindical Pep Vidal, han arribat a un acord amb l’empresa per desconvocar-la i es donen un marge de 15 dies per negociar una sortida al conflicte laboral pel tancament d’un dels cinemes més antics de Barcelona: el Palau Balañá, del passeig de Sant Antoni, a Sants. Durant aquestes dues setmanes, els empleats tindran un permís retribuït, és a dir, continuaran cobrant el sou encara que el cinema estigui tancat.

Treva de 15 dies

El mateix Vidal havia anunciat la convocatòria de la vaga indefinida cada dissabte als cinemes del Grup Balañá per exigir que es recol·loquin els vuit treballadors d’aquest històric cinema (sis dels quals tenen més de 50 anys), i no només els tres que, segons afirmen, els proposa l’empresa.

Vidal ha avisat, però, que es tracta d’una treva de 15 dies en què donen un temps de reacció a l’empresa per negociar fer una proposta laboral i recol·locar el personal que es queda sense feina.

El Palau Balañá, tancat al públic des de dijous

El Palau Balañá ja ha tancat al públic. Les darreres projeccions es va fer aquest dijous, 27 de febrer. Els treballadors, però, encara hi aniran aquest divendres per fer recollir i tancar definitivament les set sales de cinema.

Actualment, el Grup Balañá té sis cinemes a la ciutat: Glòries Multicines, Arenas Multicines, Aribau Multicines, Gran Sarrià Multicines, Balmes Multicines i Cinemes Bosque.